Salı , 19 Mart 2024

SANCAK DEVİR TESLİM TÖRENİ

57. Alay Yürüyüş Komitesi, Valilik binası Atatürk Anıtı önünde Sancak Devir Teslim ve Çelenk Sunma Töreni düzenledi. Törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, 26. 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, Gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Süleymanpaşa ilçesindeki Tarihi Tekirdağ Valilik Binası önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ttörende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 26. 27. ve 57. Alayları Yaşatma Araştırma Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Selim Yılmaz yaptı. 57. Alayın Sancağı, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya tarafından Hikmet Selim Yılmaz’a teslim edildi. Başkan Albayrak, Sancak Devir Teslim ve Çelenk Sunma Töreni sonrasında yaptığı açıklamada; “Büyük Önderimiz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şanlı alayı Tekirdağ 57. Alay’ın kahramanlarını saygıyla anıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın