Cumartesi , 27 Nisan 2024

KÖPRÜLÜ’DEN KANUN TEKLİFİ

     CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü TBMM Başkanlığı’na; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gelirelri Kanunu’nda değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun teklifi verdi. Köprülü’nün konuyla ilgili gazetemize gönderdiği yazısı aşağıdadır:

 “TRT’YE GİDEN PAYLA, YURT YAPILSIN”

CHP Tekirdağ Milletvekili – TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, elektrik faturalarından TRT’ye aktarılan yüzde 2’lik payın, üniversite öğrencilerine yurt yapımı için aktarılması için kanun teklifi verdi.

CHP’li Köprülü, üniversite öğrencilerinin sorunlarının başında gelen ve adeta kangren haline dönüşen yurt sorunu konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Köprülü, TBMM Başkanlığı’na verdiği Kanun Teklifi’nde, barınma, beslenme hizmetlerini sunmakla görevli Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını vurguladı.

TRT TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ

Kanun teklifinde, milyonlarca vatandaşın TRT’ye pay ödemesinin hukuka aykırı düzenlemelerle yasalaştırıldığını ve meşru hale getirilmeye çalışıldığını öne süren Köprülü,  milyonlarca elektrik abonesinin TRT’den hizmet alıp almadığına bakılmaksızın haraç niteliğinde bu payı ödemeye zorlandığını söyledi.

CHP’li Köprülü, Türkiye’nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT’nin,  son 13 yıllık geçmişiyle cumhuriyet ilkelerine bağlı, tarafsız yayıncılık hedefini de defalarca yerle bir eden yayınlara ve programlara imza attığını kaydetti.

YURT SORUNU ÇÖZÜLECEK

Teklifin gerekçesinde ayrıca milyonlarca vatandaştan alınan ve TRT’ye elektrik faturalarından tahsil edilen yüzde 2’lik payın durdurulması, TRT’ye aktarılan payın yasal dayanağı olan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu’nun ilgili maddelerinin tümüyle yürürlükten kaldırılarak bu payın öğrencilere yurt yapılması şartıyla Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na aktarılmasının gerektiği belirtildi.

Teklife göre; elektrik faturalarından yurt ve barınma ihtiyacı karşılanmak üzere Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yüzde 2’lik pay aktarılacak. TRT’ye elektrik faturalarından tahsil edilen yüzde 2’lik pay durdurulacak.

CHP’li Köprülü’nün kanun teklifinin kabul edilmesi halinde yurt sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Köprülü’nün Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

16.08.1961 tarihli ve 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ile 4.12.1984 tarih ve 3093 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda değişiklik yapılması ile ilgili kanun teklifim gerekçesiyle ekte sunulmuştur. Gereğini arz ederim.

Saygılarımla.

Emre KÖPRÜLÜ

Tekirdağ Milletvekili

TBMM Başkanlık Divan Üyesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın