Cumartesi , 27 Nisan 2024

GÜLSİN ONAY PİYANO GÜNLERİ

   Süleymanpaşa Belediyesi Gülsin Onay Piyano Günleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda Bülent Evcil Çağdaş Özkan konseri ile başladı. Konserde flütte Bülent Evcil, piyanoda Çağdaş Özkan yaklaşık bir buçuk saat süren konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

   Konsere eşi Belgin Eşkinat ile birlikte katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Gülsin Onay Piyano Günleri’nin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Geçen sene Gülsin Onay konseri ile başladığımız bu çalışmayı Gülsin Onay Piyano Günleri haline getirdik. 5 gün boyunca klasik müzikseverler klasik müziğe doyacaklar. Biz bunu geleneksel hale getireceğiz. 5 gece güzel vakit geçireceğiz, sanata doyacağız.

     Süleymanpaşa’da sanat devam edecek. Bu işi bitirdikten 1 hafta sonra Süleymanpaşa Belediyesi olarak Paris’te Çağdaş Türk Ressamlarının sergisini açmaya gideceğiz. Hani diyorlar ya Tekirdağlılar sanata çok sahip mi değil mi diye; bizim ne kadar sanata sahip olup olmadığımızı yaptığımız işler gösteriyor.

   Yaptığımız bir çalışma var. Hem kaymakamımız hem valimizin önünde bu teyit alındı. Namık Kemal Üniversitesi kampusu içerisinde Süleymanpaşa Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında 1500 kişilik konser salonu yapacağız.”

   Eşkinat’ın konuşmasınıdan sonra Gülsin Onay Piyano Günleri’nin ilk gün konserinde sanatçılar “C.Willibald Gluck dance of the blessed spirits, C. Chaninade – Concertino, İki İrlanda Şarkısı The battle of kinsale – Ashokan Farewell, Pietro Morlacchi – II pastore svizzero, Monti Chardas for flute and piano, Ekrem Zeki Un Yunusun mezarında, G. Briccialdi Carnaval of Vanice, Türk ezgisi/ Şehnaz Longa, Kâtibim Nihavent Longa” eserlerini seslendirildiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın