Cumartesi , 27 Nisan 2024

EMNİYET HİZMETLERİNDE BAŞKAN DEĞİŞTİ

Emniyet Hizmetleri Destekleme Derneği’nde yapılan seçimde 2 dönemdir başkanlık yapan Ercan Geyik, görevi genç başkan Barış Bilge’ye devretti.

Tekirdağ’da faaliyet gösteren Emniyet Hizmetleri Destekleme Derneği’nin Polis Evi’nde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda 2 dönemdir başkanlık yapan Ercan Geyik görevi genç avukat Barış Bilge’ye devretti.

Toplantıya katılan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, dernek üyesi Burhan Karaevli’nin “Buradan terörist çıkmaz, polis evinin oraya neden bu barikatları koydunuz?” sorusuna cevap verdi. İl Emniyet Müdürü Aydın’ın toplantıda soruya verdiği cevap ve yapılan çalışmalarla ilgili anlattıklarından bazı satırlar: “Ben geleli 3 ay oldu. PKK yakalandı. Nereli? Çerkezköy’lü; Doğu veya Irak kökenli. 2 gün önce ele geçirdiğimiz DHKP-C örgüt elemanı nereli? Muratlı’lı. Binamızın güvenliğini sağlamak için kendi binamızı kapattık. Eğer ben kendi güvenliğimi sağlarsam, vatandaşın güvenliğini sağlarım. Şimdi örgütlerin hepsini birden hareketlendirdiler. Amerika’nın 40 yıldır yapılandırmış olduğu FETÖ Terör Örgütü dediğimiz, Ilımlı İslam hareketinin adı. Geçen hafta 30, dün 70 kişiyi gönderdik.

1950’lerde bir raporda “Aşiret anlayışı ile hareket edenler başarılı olamayacaklarını anladıklarında siyasete gireceklerdir” yazıyor. Ben 78 kuşağındanım. 78 kuşağı silik bir kuşaktır. Sizler 68 kuşağısınız; 68 kuşağının arkasında, 78 kuşağı silik bir kuşaktır.

Ankara Yüksek Öğrenim Derneği’ni kuran; Abdullah Öcalan adlı haindir. Bu dernek kurulurken sapıyor, Doğu Kültür Ocakları’nı kuruyor. Apocuları kuruyor. Genelde Anadolu’nun hiçbir yerinde vatan haini yetişmemiştir ama bu ülke öyle vatan hainleri yetiştirmiştir; bunun geçmişi 50-60 yıldır. Biz, ne zaman yükselişe geçiyorsak bunlar ortaya çıkmıştır. Örgütlerin şu düşünceleri var; Bölgedeki terörü Türkiye’ye yayacağız.

Kürtçülük faaliyetlerini yürüten Abdurrahman Düre diye bir isim vardı. Müftülük yapmıştır. Ermeni kökenlidir. Oğulları dağda vurulduktan sonra bu ortaya çıkmıştır. Bugüne 3 senede, 5 senede gelmedik. İşimiz zor. Kişisel olarak söylüyorum; unutmamamız lazım, unutturmamamız lazım.

Emniyet Müdürlüğü’nde 15 Temmuz Demokrasi Köşesi yaptık. Beni başkanımıza bugüne kadar yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum.”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın yaptığı bilgilendirme sonrasında toplantıdan ayrıldı. Gündeme göre devam eden toplantıda oluşturulan Divan Heyeti’nde Divan Başkanlığı’nı Erdoğan Erken, Kâtip Üyelikleri; Necibe Üstün ve Şükriye Arıtepe yaptı.

Saygı duruşu sonrasında Dernek Başkanı Ercan Geyik tarafından; faaliyet, kesin hesap raporu okundu ve oylanarak ibra edildi. Başkan Geyik tarafından okunan Tahmini Bütçe sonrasında geçilen Dilek ve Temenniler bölümünde Burhan Karaevli söz aldı. Burhan Karaevli özetle şunları söyledi: “Ben, kurulduğu günden bugüne bu dernekteyim. Çarşı Karakolu’nu yaparken bu derneği kurduk. Önce dernekçilik kolaydı. Bugünlerde yapacaklara Allah yardım etsin. O zamanlar “Emniyet Geceleri” yapardık. İbrahim Tatlıses’i getirdik. Çekilişler yapardık. Çekilişlerde buzdolabı koyardık. Şimdi yasalar teberruları kesti. Şimdi derneğimiz zorluklar çekiyor. Şimdi derneğimiz ne yapacak? Bir lokanta var. Bunu derneğe kiralasınlar. Derneğe gelir olur.”

Karaevli’nin konuşmasından yönetim ve denetleme kurulunun asil ve yedek aday listelerindeki isimler okundu. Tek listeyle gidilen seçimde tüzük gereği yapılan seçim sonrasında yönetim ve denetleme kurullarını oluşturan isimler;

Yönetim Kurulu Asil; Barış Bilge, Reşat Koşar, İrfan Pullukçu, Erdem Erdoğan, Şeref Malkoç Denetim Kurulu Asil; Mustafa Özden, Burhan Göçmen, Halil Kurdu

Seçim sonrasında Emniyet Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanlığına seçilen Av. Barış Bilge yaptığı teşekkür konuşmasında; “Eski başkan ve yönetime tekrar teşekkür ederiz. Yeni yönetim olarak emniyetle uyum içinde, birlikte, başarılı olmaya çalışacağız. Başarılı olamazsak bayrağı devrederiz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın