Cuma , 29 Mart 2024

YEŞİLSIRTLILAR YEMEKTE BULUŞTU

   Yeşilsırtlılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği yemekte Mahalle sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve eşi, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, üyeleri ile davetlilerle buluştu.

   Gecenin açılış konuşmasını yapan Nazlı Özden şunları söyledi: “Derneğimiz 17.11.2015 tarihinde açılışını yapmış olup, çok yeni bir dernektir. Bu bizim ilk yemeğimiz. Bu kadar kalabalık beklemiyorduk. Bu salonu bu kadar doldurduğunuz, bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, devamını bekliyorum.

   Bizim efsane bir belediye başkanımız var. Ben çocuktum belediye başkanıydı, büyüdüm belediye başkanı, kendisini sahneye davet ediyorum. Nebi Başkan’a plaketini vermek üzere Yeşilsırtköy Muhtarı Hürriyet Borucu’yu da sahneye davet ediyorum.”

   Plaketi aldıktan sonra Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe: “Ben, yabancı değilim. Ben Yeşilsıtlıyım. Hem Yeşilsırt derneğine üye olacağız, hem destek vereceğiz. Ben, ayrı görmüyorum. Ben bir Yeşilsırt’lıyım. Büyükşehir Belediye Başkanımızda yarım Yeşilsırt’lıdır. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

   “Tekirdağ büyükşehir oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza seçildikten çok kısa bir süre sonra düğün salonumuz açık, etrafı kapatılsa iyi olur dedik. Başkan çok kısa bir sürede bunu yaptırdı. Başkanım yollarımız dedik, asfaltlamaya Yeşilsırt’tan başladı. Şimdi Plaketini almak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı davet ediyorum” diyerek Özden Albayrak’ı sahneye davet etti.

   Albayrak’a Dernek Başkanı Nazlı Özden’den plaketini aldıktan sonra konuşmasında; “30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir olduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı bir alışkanlık kazandı. Muratlı’ya giderken yolumuz mutlaka ve mutlaka Yeşilsırt’tan geçiyor. Gelecek günlerde Teirdağ büyük ölçüde kalkınırken; büyükşehir belediyesinin imkanlarıyla, Yeşilsırt’ta payına düşeni alacaktır. Muhtarımızın daha da önemlisi Yeşilsırtlıların gösterdiği ilgi ve sevginin bende değeri farklıdır.

   2. dönem başlıyor. Asfalt yine Yeşilsırt’tan başlayacak. Sözümüzü yerine getirecek asfaltınızı tamamlayacağız muhtarım. Oradan Aydınköy, Osmanlı devam edeceğiz. Bugün bayrağımızı göndere çektik. İstiklal Marşımızı daha yüksek sesle söyledik. Bayrağımız çok güzel dalgalanıyor. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda yolumuzu devam ettireceğiz” dedi.

   Özden’in takvim duyurusu ile konuşmalar sona erdi. Gece yemek, müzik ve sohbetle samimi bir havada devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın