Cuma , 26 Nisan 2024

EŞKİNAT’TAN SANATÇILARA BİSANTE DAVETİ

7-12 Şubat tarihleri arasında şehrimizde ilk defa düzenlenecek “Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Oda Müziği Festivali” için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; Festival Genel Sanat Koordinatörü Kemal Küçük ile birlikte Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ve Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan’ı ziyaret ederek festivale davet etti.

Doğan Hızlan ile bir araya gelen, sohbet edip 7-12 Şubat tarihleri arasındaki organizasyona kendisini davet eden Eşkinat; Hızlan’ın ardından Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ile bir araya geldi. Hıncal Uluç’u da Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Oda Müziği Festivali’ne davet eden Eşkinat; “Şehrimizde ilk defa oda müziği festivali düzenleyeceğiz. İstanbul Camerata Barok, Marsyas Flüt Dörtlüsü, Tangoneva, Gökhan Aybulus – Orhan Ahıskal, Esra Abacı Akcan – Andrei Gavrilov, Bozok Quartet ve Şef Oğuzhan Balcı’nın yönetiminde Orkestra İstanbul konserleri ile Süleymanpaşalı sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacağız. Düzenleyeceğimiz oda müziği festivalimizde sizi de aramızda görmek isteriz” dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Oda Müziği Festivali girişiminden dolayı Eşkinat’ı kutlayan Uluç; “Sanat adına kim ileri doğru bir adım atarsa ben onu daha da ileri iterim. Bizim görevimizdir bu. İstanbul’un dibinde karmaşadan uzak bir şekilde insanların ayağına sanatı götürdüğünüz için sizleri kutlarım. Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Oda Müziği Festivali’nde programım uygun olması durumunda bende orada olmak isterim” cevabını verdi.

Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde saat 20.00’de başlayacak Bisante Oda Müziği Festivali’nin programı: 5 Şubat Cuma: İstanbul Camerata Barok, 6 Şubat Cumartesi; Marsyas Flüt Dörtlüsü, 8 Şubat Pazartesi; Tangoneva, 9 Şubat Salı; Gökhan Aybulus – Orhan Ahıskal, 10 Şubat Çarşamba; Esra Abacı Akcan – Andrei Gavrilov, 11 Şubat Perşembe; Bozok Quartet, 12 Şubat Cuma; Orkestra İstanbul – Şef Oğuzhan Balcı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın