Perşembe , 25 Nisan 2024

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; CHP İl Başkanı Recep Ökten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, basın ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ökten özetle şunları söyledi: “Uzun bir süredir vekilimiz gelmemişti. Vekilimiz Tekirdağ programını 1 günden 2’ye çıkarınca sizlerle buluşturmayı uygun bulduk. Tekirdağ ve Türkiye’nin gündemi çok yoğun onun için uzun bir süre görüşemezsiniz. Onun için vekilimize sormak istediğiniz sorularınızı sorun. Ben şimdi sözü vekilimize bırakıyorum.”

Ökten’den sonra söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasına “sizlerle uzun bir süre bir araya gelemedik. 1- 1,5 aydır yoğun bir süreç yaşadık” diyerek başladı. Öztrak’ın toplantıda yaptığı konuşmasından satırlar:

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

Türkiye’nin gündemine nasıl geldiğini çözemediğim bir rejim değişikliği önerisi geldi. Bu hiçbir partinin mutfağında pişen öneriye benzemiyor. Ben buna isminin koyulmasından dahi hicap duyulan “Ucube Başkanlık Sistemi” diyorum.

BAŞBAKANIN OLMADIĞI REJİM

Başbakanın olmadığı her rejim, başkanlık rejimidir. 2- Partinin başkanı olan her rejimde, Cumhurbaşkanı olmaz. O partinin başkanıdır. Bu başkanlık sistemidir.

TEK PARTİ İKTİDARI

Önümüze getirilen sistem tek parti iktidarının önünü açan sistemdir. Öyle bir düzenlenmiştir ki, ister, istemez rejim değişikliğini getirmektedir.

VESAYET REJİMİ

Başkanın yetkilerini arttıran ne kadar düzenleme varsa bu paketin içine konulmuştur. Bu, Türkiye’nin gördüğü vesayet rejimlerinin en koyusudur.

HSYK ÜYELERİNİ BAŞKAN ATAYACAK

Parti Genel Başkanı Hâkimler, Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 3 üyesi hariç hepsini sen atayacaksın. Adalet Bakanı’nın müsteşarını HSYK’ ya başkan yapacaksın.

SORGULAMA- GENSORU YOK

Şimdi artık Adalet Bakanı’nı sorgulayamayacaksın. Gensoru yok. Dünya ülkelerine bakıyorum, kanun çıkarmak; meclisin tekelinde.

KHK’LERLE SADDAM YETKİSİ

İlk defa bizde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veriyorsunuz. Suriye’yi Saddam nasıl yönettiyse, bu; bu şekilde yönetmenin önünü açar.

EYALET SİSTEMİNİN ÖNÜ AÇILIYOR

Bu sistem mutlaka Eyalet Sistemi’ni getirecektir. Onlar diyorlar ki, efendim; Eyalet Sistemi; güçlü devletlerin sistemiymiş. Eyalet Sistemi, Osmanlı’da varmış. Eyalet Sistemi, kurulmalıymış.

SEVR KOŞULLARI- KÜRT DEVLETİ

Suriye’nin kuzeyinde özerk Kürt Devleti kurulmasına gidilecektir. Türkiye’de Sevr Antlaşması’nın öngördüğü koşullarda eyaletlere ayrılacaktır. Türkiye bugün Sevr koşullarına gelmiştir.

MİLLİ MESELE OLDUĞUNU ANLAMALIYIZ

CHP bunun bir parti meselesi olmadığını söylüyor. Bunun milli bir mesele olduğunu anlamamız gerekir. Bunu anlatmamız lazımdır. Sevr Antlaşması’nın koşulları; parti meselesi değildir.

ELBİSE BANA DAR GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı seçildi. Şöyle bir iddiada bulunuyor; cumhurbaşkanı seçimle gelmişse şartlar değişir. Yok böyle bir şey! Bu sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı, “Elbise bana dar geliyor” demenin yoludur.

BU SİVİL DARBEDİR

Bu sivil darbedir. O günden bu yana fiili başkanlık sistemi vardır. Bahçeli’de onu söyledi; “Fiiliyi, resmiyete geçireceğiz” diye.

FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KAZANDIRDIKLARI

2014 yılından itibaren uygulanmakta olan Başkanlık Sistemi kazandırmış mı? İşsiz sayısına bakıldığında; İşsiz sayısı yarım milyon artmış. Borcumuz; 18 Milyar dolar artmış. Vatandaşın borcu azalmış mı diye bakınca da; vatandaşın 73 milyar borcu artmış. Milletin geliri; 81 Milyar dolar düşmüş. Vatandaş yoksullaşmış, geliri de düşmüş. İhracat; 16 Milyar dolar düşmüş.

BAŞKANLIK SİSTEMİ YARAR GETİRMEMİŞ

 Fiili başkanlık düzenine geçmişiz. Bu ülkede yolsuzluk var diyenlerden algıda 64. sıradayken 11 sıra düşmüşüz. Hukukun üstünlüğünde inmişiz. Başkanlık Sistemi’nde; hukuk kalkmış. Bütün bunlara baktığımızda, Başkanlık Sistemi; ülkeye yarar getirmemiş.

MUTLU- MUTSUZ ÜLKE YÖNETİMLERİ

Dünyanın en mutlu 10 ülkesinin 9’u parlamenter sistemle, İsviçre; doğrudan demokrasiyle yönetiliyor. Dünyanın en mutsuz 10 ülkesinin 9’u başkanlıkla yönetiliyor.

ÜLKE BAŞARISIZLAR LİGİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR

B u proje bu ülkenin gündemine neden geldi? Bu ülkeyi hızla Sevr şartlarına sokmak, başarısızlıklar ligine hızla düşürülmek için getirilmiştir.

İRAN’DA CUMHURİYET

Almanya’da, Fransa’daki de cumhuriyet ama İran’da ki de cumhuriyet, T.C. laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Rejimde; demokratik parlamenter rejimdir.

DİKTATÖRLÜĞE GİDEN DEĞİŞİKLİK

Bu rejim değişikliği diktatörlüğe doğru hızla giden bir rejim değişikliğidir. Unutmayın; Hitler’de, Mussolini’de rejimle geldi.

NİYE BU KADAR DİRENDİK

Bir başka eleştiri şuydu; “Niye mecliste bu kadar direndiniz?” Mecliste direndik, direnmek zorundayız. Saldırıya uğrayan meclisin hukuku; meclisin hukuku yok edilmek isteniyor. Biz, mecliste elimizden geleni yaptık.

KORKU SALDILAR

Meclis dahil ülkeye öyle bir korku saldılar ki, kimse kıpırdayamadı.

HAYIR, DİYEN FETÖ’CÜ

Mecliste “bak kardeşim, bu rejime hayır derseniz; sizi FETÖ’cü ilan ederiz” diyerek milletvekili iradesine ipotek koydular.

MİLLET TEKRAR BİRARAYA GELECEK

Bu sadece CHP’nin meselesi değildir. Milli bir meseledir. Milletimizin Sevr şartlarında olduğu gibi tekrar bir araya geleceğini, bu ucube başkanlık sistemini yok edeceğine inanıyorum.

Soru- cevap bölümünden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şu açıklamayı yaptı. Albayrak şunları söyledi: “2 gündür birlikteyiz. Geçen hafta Sayın Genel Başkanımız 6 büyükşehir belediye başkanı, 8 il belediye başkanı ile Ankara’da topladı konuştu. Artık gün; ülkenin geleceğine, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma günü. 15 yıldır bir parti iktidarda; her aşaması sorunlarla yoğunlaşarak gelen iktidar. Türkiye’de AKP İktidarı Türkiye’yi yönetemez hale gelmiştir. Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulması gerekiyor. Ben, bunun meclisten geçmemesini çok arzu ettim. Oyumuz elbette Hayır olacaktır. Ben, Hayır’ın öncülüğünü yapmaya çalışacağım. İyi günlerin geleceği inancındayım. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın