Cuma , 26 Nisan 2024

DURAK SANATÇILARI İŞBAŞINDA

    Yüzüncüyıl Mahallesi’nde bulunan bazı duraklarda durakların görüntüsünü beğenmeyen bazı kişilerce değişiklikler yapıldı. Durak sanatçıları işbaşı yaparak duraklarda kendilerine göre renklendirme ve boyama çalışması yaptılar. Bazılarının camlarını renklendirirken bazılarında hem camlar hem de kaldırım taşlarını renklendirmeyi seçtiler.

    Halkın ortak malı sayılan ve mahalle sakinlerinin ortak kullanımında olan bu duraklardan sorumlu olan kimdir? Bu yapılanların yasaya aykırılığı yok mudur? Herkes kendi keyfine göre durağı boyayabiliyor mu? Ulaştırma Dairesi Başkanlığı bunu yapanların tespiti ve yasada yeri varsa cezalandırılması yönünde bir çalışma başlattı mı? Buralar hepimizin ortak malı olduğuna göre, buralara harcanan bedellerin tamamı bizim cebimizden çıktığına göre buralara hepimizin sahip çıkması gerekmez mi? Yoksa her aklına esen boyayı alıp, durakları sokakları boyarsa şehrin görüntüsü nasıl olur? Bunu sizin takdirinize yapanları da yetkililerin değerlendirmesine ve yasaları uygulamaya koymasına bırakıyoruz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın