Cuma , 19 Nisan 2024

TEKİRDAĞ’DA ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ

   Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 77. yılında Tekirdağ’da törenlerle anıldı. Törenler valilik önündeki Atatürk Anıtı’nı önünde; Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri ile birlikte bayraklar yarıya indirilip iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Çelenklerin konulmasından sonra çocuklar, gençler ve vatandaşlar anıta karanfil bıraktılar. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ebediyete intikalinin 77. yılında anılırken tören alanında hüzün ve gözyaşı vardı.

   Buradaki törenine; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

   Atatürk Anıtı’ndan sonra törenler Yılmaz İçöz Sahnesi’nde devam etti. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı; Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Cafer Ulu yaptı. Ulu’nun konuşmasından sonra anma töreni TAL öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

   Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin hazırladığı anma programında Ata’nın çocukları; onun hayatını, askeri dehasını, devrimlerini, siyasetçi kişiliğini, ileriyi görebilme özelliğini şiir ve film gösterimiyle anlattılar. Bu anlatımlarda zaman zaman Atatürk’ün memleketinden ve sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri sundular.

   Atatürk’ün çocukları Ata’larını onu putlaştırmadan, saptırmadan, ilahileştirmeden anlattılar. Program sonunda öğrenciler salonu dolduranlardan büyük alkış aldılar. Tekirdağlılar 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde; gerek valilik önünde gerek Yılmaz İçöz Sahnesi’nde, törene gösterdiği katılımlarla Atatürk’ü unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve eserlerine sahip çıkacaklarını bir kez daha gösterdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAŞKAN YÜKSEL’İN BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyunda yer alan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir açıklama yapma zaruretim doğmuştur. Öncelikle şunu belirtmeliyim …

Bir yanıt yazın