Cuma , 26 Nisan 2024

YAYLA ŞENLİKLERİ’NDE 13. BULUŞMA

    Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Karadeniz Mahallesi’nde 13. Karadeniz Yayla Şenlikleri düzenlendi. 13. Karadeniz Yayla Şenliklerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, il protokolü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Karadeniz kökenli vatandaş katıldı. 13. Karadeniz Yayla Şenlikleri dört gün sürdü.

    Karadeniz Yayla Şenlikleri’nin son gün programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz yaptığı konuşmada; “Bu yıl havaların da müsait olmasıyla 4 gün süren şenliklerimizin her gününü dolu dolu yaşadık. Herkese teşekkür ederim” dedi. Akyüz’den sonra Karadeniz Mahallesi Muhtarı Hasan İncehasan yaptığı konuşmasında; mahallelerinde yapılan şenliklerde emeği geçen herkese, başta dernek başkanı ve yönetim kurulu ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat olmak üzere teşekkür etti.

    Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şenliklerde yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “Karadeniz insanını mertliği ve sertliğiyle tanırız. Dinlerine, dillerine, bayraklarına sonuna kadar sahiptirler ve bu toplumun çimentosu görevini yerine getirirler. Kafalarını koyduklarını sonuna kadar götürür Karadenizliler, biz; Karadeniz insanıyla etle tırnak gibi olduk. Bu şenlikler vasıtasıyla bizleri bir araya getirenlere Tekirdağ’da Karadeniz Yayla Şenliği düzenleyenlere teşekkür ederim.”

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada; bu güzel şenliğin sadece Süleymanpaşa’da değil Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde kutlanması gerektiğini söyledi ve şenliği ilk kez başlatan eski dernek başkanı Yunus İnce ve   ekibi ile bu geleneği sürdüren dernek başkanı Muharrem Akyüz’e  teşekkür etti.

    Kurulan standları Tranzonspor atkısı takarak Başkan Albayrak ve Başkan Eşkinat birlikte gezerek hayırlı işler temennisinde bulundular. Bol horon oynanan şenliklerde şenliğe katkı veren kişi ve kuruluşlara plaket verildi. Program sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken misafirlere yöresel yemekler ikram edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın