Cuma , 19 Nisan 2024

MARMARA EREĞLİSİ BULUŞMALARI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ocak ayı  ilçe programları kapsamında Marmara Ereğlisi İlçesi’ni ziyaret etti.

Yetkililerle birlikte geldiği Marmara Ereğlisi ziyaretlerine Büyükşehir Hizmet Binasında personele hayırlı işler temennisiyle başlayan Albayrak; Kaymakam Hüseyin Karameşe ile Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ı ziyaret etti. İlçenin genel sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Albayrak; Sultanköy Mahalle Muhtarı Kani Başoğlu, Yeniçiftlik Mahalle Muhtarı Muharrem Şen, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Kader Canbazoğlu, Ceditalipaşa Mahalle Muhtarı Sebahattin Arıcan, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Sami Çakır, Kamaradere Mahalle Muhtarı Hidayet Karaarslan ile Dereağzı Mahalle Muhtarı Ekrem Demir’i de ziyaret ederek onların sorunlarını ve isteklerini dinledi. 2016 yılının atılım yılı olacağını yineleyen Başkan Albayrak “ Marmara Ereğlisi ilçemiz de Büyükşehir Belediyesinden gereken hizmeti fazlasıyla alacak” dedi.

   Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın makamında yapılan; TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile diğer yetkililerin de katıldığı toplantıda Marmara Ereğlisi Belediyesi’nin sorunları masaya yatırıldı. Uyan’dan ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Albayrak; 2016 yılında Marmara Ereğlisi’ne hem Marmara Ereğlisi Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük yatırımlar yapılacağını söyleyerek müjdeler verdi. 2016 yılında; bulvar düzenlemesi, kapalı devre sulama kanalı, Konstantin evi ve balıkçı kahvesi restorasyonu ile 10 bin hektarlık alanda jeolojik jeoteknik etüt raporu ve risk haritaları hazırlanacağını söyleyen Albayrak okul temelinin de Nisan ayı içinde atılacağını söyledi.

   Milli Takımların kamp yapabilmesi için büyükşehir belediyesinden tesis yapılması talebi bulunulduğuna değinen Albayrak “ Bu iş için İstanbul’a da yakınlığı nedeniyle en uygun Marmara Ereğlisi’ni seçtik, çalışmaları kısa süre içinde başlatacağız” dedi. Yapacağı projeler hakkında bilgi sunan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan 2015 ve 2016 yıllarında 47 trilyonluk yatırım olduğunu belirterek “asfalt şantiyesini kurduk ve yakında hizmete açacağız. Spor kompleksi, sahil düzenlemesi ve otogar projesini de hazırladık bunları da en kısa zamanda hizmete açmak için çalışıyoruz, pazaryerini de Yeniçiftlik Mahallemize yapmayı planlıyoruz” dedi. 2016 Yılı içinde TESKİ Genel Müdürlüğü’nün yapacağı projeleri de aktaran Genel Müdür Şafak Başa; isale ve şebeke rehabilitasyonu yapacaklarını ihalesinin tamamlandığını, kısa bir süre içinde temel atma töreni gerçekleştireceklerini söyleyerek “Bu proje tamamlandığı zaman Marmara Ereğlisi ve Yeniçiftlik Mahallesi’nde su sıkıntısı ve su kaçaklarının yaşanmayacak” dedi. Başa ayrıca arıtma tesisinin de yenilenerek kapasitesinin iki katına çıkarılacağını belirtti.

   Marmara Ereğlisi ziyaretlerinde yoğun kar yağışı altında Sultanköy Mahallesi’ne de giden Albayrak; kıraathanede mahalle sakinleriyle görüşerek mahallenin sorunlarını dinledi. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Albayrak; Sultanköy’e 35 trilyonluk yatırım yapılacağını belirterek “Altyapıyı yeniden yapacağız.1-2 aya kadar temelini atacağız. Sizden bir ricam olacak biraz sabırlı olacaksınız, zahmet çekeceksiniz ancak sonunda ömür boyu rahat edeceksiniz. Tekirdağ’da vidanjörü kaldıracağız, bunda kararlıyız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın