Cuma , 26 Nisan 2024

VATANLARINI GÖRMEYE GİDECEKLER

   Mübadele döneminde Tekirdağ’a gelmiş ailesi Yunanistan’da olan Tekirdağlıları   Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Gezileri kapsamında doğdukları topraklara götürüyor.

Işıklar Köyü Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yapılan görüşmeler sonrasında Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararla Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Gezileri Aracı belli periyotlarla Tekirdağlıları Yunanistan’ın Selanik, Kilkis ve Doyran şehirlerine götürecek.

   Mübadele öncesi yaşadıkları yerlere Tekirdağlıları taşıyacak organizasyon hakkında Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şunları söyledi; “Işıklar Köyü Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yaptığımız görüşmeler ve Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde de oybirliği ile aldığımız karar doğrultusunda Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait aracımız vatandaşlarımızı eski topraklarına taşıyacak. Ailesi oradan gelen vatandaşlarımızı eski topraklarına götürerek onlara anılarını tazeleteceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın