Salı , 23 Nisan 2024

KAMUDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü BSBEEP Projesi kapsamında Yılmaz İçöz Sahnesi’nde “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin teknik personelleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret Borsası, Namık Kemal Üniversitesi, TEKNOPARK, sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, Trakya Kalkınma Ajansı, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Kent Konseyi’nin konuyla ilgili yetkilileri katıldı.

   Yönetimini Romanya Bölgesel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı’nın üstlendiği projenin Türkiye ayağını; Avrupa Birliği Bakanlığı ve Merkezi Finans ve İhale Birimi oluşturuyor. Projenin amacı; Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi mali yardım aracının Sınır Ötesi İşbirliği bileşeni kapsamında; Karadeniz Havzasında daha güçlü işbirlikleri ve ortaklıklar sağlanması amacıyla Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının geliştirilmesidir.

   Yunanistan’dan Kavala Belediyesi’nin lider ortak olduğu projenin ortakları arasında Türkiye’den Samsun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri, Romanya’dan Galati, Moldova’dan Cahul, Ukrayna’dan Mykolayiz Belediyeleri, Yunanistan’dan Democritus, Romanya’dan Dunarea De Jos, Ermenistan’dan Ermenistan Amerikan Üniversiteleri ve Yenilenebilir Kaynaklar ve Enerji Verimliliği Vakfı bulunmaktadır.

   “Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı – BSBEEP Projesi” ile Karadeniz Havzası’nda “Binalarda Enerji Verimliliği” konusunda proje ortağı ülkeler arasında sınır ötesi etki amaçlayan proje çalıştayının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi BSBEEP Proje Koordinatörü Selen Kulbilge Yazgınel; katılımcıların daha iyi anlaması açısından ana hatlarıyla projeyi tanıttı.

   Yazgınel’den sonra Demir Enerji’den Yüksek Makine Mühendisi Caner Demir; Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Politikaları, Ekonomik, Politik, Arka Plan; İklim Değişikliği Bilimi ve Yeni Ekonomik Büyüme Rotası Arayışları ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği; Yaklaşım ve Uygulamalar konusunda bilgiler verdi.

   Demir’den sonra; Türkiye’de ve Dünya’da Enerji Verimliliği; Binalarda Isı Yalıtımının Önemi ve Pasif Önlemler konusunda, İzocam Firmasından Tahsin Karasu; Bina HVAC Teknolojileri, Otomasyon ve Enerji Verimliliği Fırsatları konusunda da Energon Enerji’den Makine Mühendisi H. Burak Öztürk bilgi verdi. Gün boyunca süren programda uzmanlar; projenin önemini vurguladılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın