Cuma , 19 Nisan 2024

ÜÇÜNCÜ KEMALİN HEYKELİ DİKİLDİ

   “Üç Kemaller Diyarı” olarak bilinen Tekirdağ’ın, Süleymanpaşa İlçesinde Üç Kemaller Parkı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Namık Kemal heykellerinden sonra Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üçüncü Kemal, Yahya Kemal Beyatlı’nın heykelinin konulmasıyla Tekirdağ için kullanılan “Üç Kemaller Diyarı” ile “Üç Kemaller Parkı”nın ifadeleri tamamlanmış oldu.

   Süleymanpaşa Belediyesi tarafından; yedi aylık çalışma sonucunda mermer kaide üzerinde bronz dökümden yaptırılan, kaidesinde şairin ünlü “Sessiz Gemi” şiirinin yer aldığı Yahya Kemal Beyatlı heykeli Üç Kemaller Parkı’nda yerini aldı.

Yahya Kemal heykeliyle birlikte Üç Kemaller Parkını tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden; Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Üç Kemaller Parkında Mustafa Kemal ve Namık Kemal ‘den sonra Yahya Kemal heykelini de tamamladık. Ekiplerimiz heykelimizin etrafını çiçeklendirip bakımını da gerçekleştirdi. Bu eseri şehrimize kazandırdığımız ve Üç Kemaller Parkını tamamladığımız için mutluyuz” dedi.

   Yahya Kemal Beyatlı heykelini ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, heykelin dikilmesi ve Üç Kemaller Parkı’nın tamamlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: “Üç Kemaller Parkı oluştu. Yahya Kemal Beyatlı Heykelini Süleymanpaşa İlçemize kazandıran Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ediyoruz.”

NEDEN ÜÇ KEMALLER DİYARI DENİLDİ

   Yahya Kemal Beyatlı; birincisi 1 Mart 1935, ikincisi 3 Nisan 1939’da olmak üzere iki dönem; beşinci ve altıncı dönemlerde Tekirdağ Milletvekilliğine seçildi. Yahya Kemal Beyatlı; Tekirdağ’a olan ilgi ve bağlılığını gösteren, Tekirdağ için yazdığı “Fetihler Ufku Tekirdağ” şiirinde ki sözleri sonrasında, Tekirdağ; Mustafa Kemal Atatürk, Namık Kemal ve Yahya Kemal Beyatlı üçlemesiyle “Üç Kemaller Diyarı” olarak anılmaya başlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın