Cuma , 26 Nisan 2024

TOPLU TAŞIMADA İĞNE ADA ÇALIŞTAYI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Pamukkale Üniversitesi ile yaptığı ptorokol çerçevesinde çalışmaları devam eden TRAKYAKENT organizasyonunda gerçekleştirilen Tekirdağ İli Toplu Taşıma Rehabilitasyonu ve Ulaşım Master Planı Çalıştayı İğneada’da yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Bayram yaptı. Çalıştayda yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın sürekli gelişen ve bir kent olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ artık bir büyükşehir. Nüfusu 1 Milyona dayanmış durumda ve Türkiye’nin nüfus artış hızı en yüksek illerinin başında geliyor. Bu anlamda ulaşım ve toplu taşıma sisteminin de bu gelişim ve değişime entegre edilmesi ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de Pamukkale Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde Toplu Taşıma Rehabilitasyonu ve Ulaşım Master Planı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalıştayı da rehabilitasyon çalışmalarımıza son şeklini vermek adına düzenledik.

   Ulaşım konusunun içinde yer alan daire başkanlarımızdan büyükşehir belediyesi ulaşım komisyonu üyelerine kadar herkes şuan bu çalıştayımızda. Çalıştayda Pamukkale Üniversitesi hocalarımızın çalışmalarının son durumunu alacağız ve gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Tekirdağ’ın geleceği açısından önem taşıyan tüm kararların sonuna kadar arkasındayım. Ulaşım konusunda da günü kurtarma adına değil Tekirdağ’ın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda ulaşım konusunda yaşanan tüm sıkıntıların gerçekleştirilecek olan rehabilitasyon çalışmaları ve ulaşım master planı ile aşılacağına inanıyorum. Bu anlamda gerçekleştirilen bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

   Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Ceylan tarafından Tekirdağ il genelinde yapılan ulaşım ile ilgili araştırmalar ve varılan sonuçlar ile ilgili olarak sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Çalışma da varılan sonuca göre yapılması gereken rehabilite çalışmaları ve toplu taşımada uygulanması gereken modeller aktarıldı. Sunum sonrası oluşturulan gruplarla konu başlıkları çerçevesinde çalışmalar yapıldı. Araştırma sonuçları doğrultusunda Tekirdağ’da toplu taşıma sisteminde uygulanması gereken modeller, kent içi taşımacılık ve ilçeler arası taşımacılık sistemleri katılımcılar tarafından çeşitli yönleriyle tartışıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın