Cuma , 26 Nisan 2024

KOVAN DAĞITMI SÜLEYMANPAŞA’YLA DEVAM ETTİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan, konusunda ülke genelinde uygulanan en büyük proje olma özelliğine de sahip olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 2015 yılı içinde dağıtılması planlanan 10.000 adet arı kovanının üreticilerle buluşma adresi bu defa Süleymanpaşa ilçesi oldu.

     Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi; ilimiz tarımsal üretim içinde ağırlıklı olarak yer alan özellikle yağlı tohumlu bitkiler ile meyve ve sebzelerin verimliliklerinde önemli artışlar sağlayacak olan arıcılığın geliştirilmesi yönünde uygulanan bir projedir

   Tekirdağ tarım sektörünü çeşitli yönleriyle alarak desteklemeyi kararlaştıran büyükşehir belediyesince bu proje dâhilinde Süleymanpaşa Sahil Dolgu sahada düzenlenen törende 259 aileye toplam 1544 adet arı kovanı dağıtımı yapıldı. Dağıtım törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat fakültesi Dekanı Ahmet İstanbulluoğlu ve diğer tarımsal kuruluşların başkanları katıldı.

     Törenin açılış konuşmasında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan proje ile ilgili bilgiler verdi. Bu proje kapsamında 5 yılda toplam 10 bin arı kovanı dağıtılacağını söyleyen Aslan “ Bizim derdimiz bal değil yağ. Petrolden sonra en çok ihracat yaptığımız bir ürün. Bu proje il için de ülke için de son derece önemli bir proje” dedi.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dağıtım töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Yıllardır tarıma verdiğim hizmetlerden dolayı ilk oluşturduğumuz dairelerin başında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yer aldı. Her Tekirdağlı gibi bizim de tarıma özel bir ilgimiz var. Tekirdağ’ın arazisinin birçoğu tarım arazisi ve Ayçiçek, Buğday ve Kanola’ nın büyük bir bölümünün üretimi Tekirdağ’da. Buğday verim ortalaması da Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu proje kapsamında 50 bin kovanı çiftçimize kazandırmak istiyoruz. Tekirdağ’da 400 bin kovan potansiyeli var. Bu projenin hayırlı olmasını ve kaliteli bal yetiştirmenizi diliyorum.” Albayrak bu projeye onay veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerine de ayrıca teşekkür etti. Konuşmaların ardından 1544 adet kovan 237 aileye dağıtıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın