Cumartesi , 4 Mayıs 2024

BELEDİYENİN ESNAFI YIKAN YIKIM KARARI

bey1    Muratlı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısından çıkan yıkım kararı; esnafı da yıkan karar oldu. Muratlı’da 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunan ve 32 esnafın ekmek kapısı olan Belediye Pasajı meclisten çıkan kararla yıkılacak.
Muratlı Belediyesi tarafından yaptırılan ve deprem dayanım test sonuçları olumsuz çıkmasından sonra oluşturulan ve Bekir Altuntaş, Güler Aktaş, Varol Türel, Ahmet Bilir ve Necmeddin Akça’nın bulunduğu komisyondan güçlendirme maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Kasım ayı meclis toplantısında komisyon kararı kabul edilince pasajın yıkılması kesinleşti. Kesinleşen bu karar orada dükkânı olan esnafın da yıkım kararı oldu.

Yıkım kararıyla ilgili haberi öğrenen pasaj esnafını; çarşıdaki dükkân kiralarının yüksek oluşu nedeniyle dükkânsız kalma korkusu sardı. Pasajın yıkılmasıyla birlikte dükkânlarını dolayısıyla işlerini kaybedeceklerini belirten esnaf Belediye Başkanı Nebi Tepe’den kendilerine yardım etmesini ve yer göstermesini istiyor. Pasaj esnafı; yıkım kararının neden hemen seçimlerin arkasından geldiğinin cevabını bekliyor.

Komisyon raporunda Belediye Pasajı’ndan başka Belediye Lojmanları, Eski Mevcut Mezbaha ve Eski Kreş Binalarının yıkımı ile Hizmet Binası, Düğün Salonu, Kreş Binası, Belediye Hamamı ile MKM binalarının kurum bütçesinin uygun olduğu zamanda güçlendirme yapılması kararı çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın