Cuma , 29 Mart 2024

MALKARALI ARICILARA KOVAN DESTEĞİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Arı Üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla uygulamaya koyulan Arı Kovanı dağıtımına Malkara ile devam edildi.

     Malkara’daki Arı Kovanı Dağıtım töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Proje kapsamında 11 ilçede yaklaşık 10.000 arı kovanı dağıtılacağını söyledi. Albayrak “Bugün projenin ikinci ayağı olan Malkara’dayız. Malkara’da bulunan 149 üreticimize 1156 arı kovanı dağıtacağız. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 5 yıl boyunca il genelinde 2000 ailenin üstünde bir kesime 50.000 arı kovanı dağıtılacak ve Tekirdağ tarımına ciddi oranda katkı sağlanacaktır. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

   Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’da konuşmalarında projenin hayırlı olmasını dilediler. Konuşmalar sonrasında Malkara’daki arı üreticilerine arı kovanları dağıtıldı. Malkaralı arı üreticileri projeden memnun olduklarını belirterek desteklerinden dolayı büyükşehir belediyesine teşekkür ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın