Cuma , 26 Nisan 2024

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

KESK, DİSK ve TMMOB’sı Tuğlalı Park’ta Cumartesi günü Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan bombalı saldırılarla ilgili ortak basın açıklaması yaptılar. Yapılan ortak basın açıklaması:

TERÖRÜ LANETLİYORUZ !…

Ülkemiz 17 Şubat 2016 Çarşamba günü Ankara’da, 18 Şubat 2016 Perşembe günü Diyarbakır’da yapılan bombalı terör saldırıları ile acılar yaşanmıştır.

Yaşanan katliamda hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Katliamı kınıyoruz ve lanetliyoruz.

Artık yeter, ülkemiz bombaların ardı ardına patladığı bir katliamlar ülkesi haline dönüştürüldü. Ülke yangın yeri.

Son yedi ay içerisinde meydana gelen saldırı, katliam ve hayatını kaybeden, ağır yaralanan, sakat kalan insanlarımızın sayısı yoruma gerek duymayacak ölçüde durumu izah ediyor. Suruç’tan Sultanahmet’e, Diyarbakır’dan Ankara’ya uzanan katliamlar zincirine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

İçerde yakılmış, yıkılmış ve boşaltılmış kentler yaratan iktidar politikası, dışarıda da üçüncü dünya savaşının fitilini ateşlemek üzere dizginsiz bir vaziyette ilerliyor.

İktidarın topluma armağan ettiği Türkiye sınırları kevgire çevrilmiş, uluslararası cihatçı terör örgütlerinin yatağı haline getirilmiş, Akdeniz ve Ege kıyıları mülteci mezarlığına dönüşmüş, dört bir yanında savaş koşullarının hüküm sürdüğü bir ülkedir.

İçerisinde bulunduğumuz baskıcı, otoriter, diktatöryal gidişatın, savaşın, ölümün, kanın ve gözyaşının sorumlusu bu ortamı yaratanlardır.

Diyoruz ki;

Ülkemizi idare edenler, başta Suriye olmak üzere komşularla artık farklı politikalar izlemelidir.

Ülkeyi yönetenler, ülke güvenliğini esas almalı, maceradan uzak durmalı ve akılcı politikalar geliştirmelidir.

  • Siyasetten ayrıştırıcı dili derhal terk edilmeli, kardeşlik; yurtta sulh cihanda sulh ilkesi tesis etmelidir.

Artık yeter, ölmek, yaralanmak ve sakat kalmak istemiyoruz.

Artık yeter, her yeni güne başlarken nerede bomba patlayacağını düşünmek istemiyoruz.

Artık yeter, baskıcı, otoriter, diktatöryal gidişatın boğuculuğunda yok olmak istemiyoruz.

Bir kez daha katliamda hayatını kaybeden TSK mensupları ile yurttaşlarımızın acısını yüreğimizde hissederek ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin başı sağ olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın