Cuma , 26 Nisan 2024

ÇETİN, YENİDEN BAŞKAN

AK Parti Süleymanpaşa 3. Olağan İlçe Kongresi 27 Eylül Pazar Günü İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye AK Parti MYK Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı  Mustafa Ataş, AK Parti MYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay,  Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Tekirdağ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti,  Geçmiş dönem Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Çebi, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı, Hüseyin Üretürk, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, partililer ve delegeler katıldı.
Verilen önerge ile oluşturulan divanda; Divan Başkanlığına Genel Merkez İl Koordinatörü Ali Sevinç, Başkan Yardımcılığına Niyazi Kayhan, Divan Üyeliklerine; Minnet Cabbar, Nazan Ürkmez ve Tuba Türer seçildi. Divan oluşumundan sonra saygı duruşu vr İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının ilk konuşmasını AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin yaptı. 

AK PARTİ’Yİ 1. SIRAYA YERLEŞTİRECEĞİZ
Başkan Çetin konuşmasında özetle şunları söyledi; “2019 Ocak ayından bugüne göreve geldiğimizde Süleymanpaşa Belediyesini almak için ne gerekiyorsa yapaya çalıştık. Mahalle Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve il-ilçe Başkanlarımız Tekirdağ’da
Tekirdağ’ımız Türkiye’mizin birçok yeri gibi güzel bir memlekettir. Barındırdığı insanlarla, fiziki olarak da güzel bir memlekettir. Süleymanpaşa 11 ilçe içinde en güzel ilçelerden biridir. 31 Mart’tan bu yana değişimi görüyorsunuz.  Bu partinin değişik kadrolarında görevler yaptım. Benden önce bu görevi yürüten Hüseyin Uzunlar Başkanıma teşekkür ediyorum. Şu anda görev yapan il başkanıma, belediye başkanıma ve medarı iftiharımız TBMM Başkanı Mustafa Şentop Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Belediyesi’ni almak için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Süleymanpaşa Belediyesini almaya inanmıştık.  4 yıl boyunca Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Başkan Vekili olarak adeta İstanbul’un surlarını dövercesine 10 Meclis Üyesi arkadaşımla beraber, gerekli muhalefeti yaptık. Teşkilatlılarımızın  büyük katkısıyla  ve 31 Mart gecesi Milletimizin teveccühü ile büyük bir başarı elde ettik. Doğduğum yer olan Keşan’da, doyduğum yer olan Süleymanpaşa’da da Belediye kazandık ve Trakya’da adeta bir devrim oldu. Başarı elde etmek çalışmayı gerektirir. Fakat başarıyı sürdürebilmek ondan daha büyük mahareti gerektir. Bugün bir milat olsun. 2024 Yılında yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkalığı seçimini de inşallah, şu anda görevde olan Belediyelerimiz örnek çalışmalarıyla Rol Model olacak ve 2024 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti Kadroları ile yöneteceğiz. İnanmak başarmanın yarısıymış.  
Yenilenen kadrolarımızla  daha azimle çalışacağız ve 2024 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere yapılacak olan Milletvekilleri seçimlerinde de Tekirdağ’da AK Parti’yi 1. Sıraya yerleştireceğiz.”

OTURDUĞUN KOLTUĞUN HAKKINI VER
Başkan Çetin’den sonra kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ak Parti’nin Gönül Belediyeciliği anlayışının Cumhur İttifakı’nın tüm mensupları ile her yerde hizmet ettiğini belirtti.
Başkan Yüksel konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hizmet yolumuza devam ediyoruz. 12 Yıldır Ak Parti Teşkilatlarında görev yapan bir kardeşinizim. Üzerimde olan hakkınızı ödeyemem. Seçimlerde milletimizin teveccühleri ile göreve gelmiş olduğum Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nda 1.5 yıldır tarih yazıyoruz. Bu şehirde artık laf değil, hizmet üretiliyor. Allah’a hamdolsun, Ak Partili diğer 3 Belediye Başkanımız ile bu şehirde, Tekirdağ’ımızda Cumhur İttifakı’nın Gönül Belediyeciliği anlayışı ile hizmet etmeye çalışıyoruz.
O bunu dedi, bu bunu dedi ile işimiz yok. Biz milletimize hizmet yolunda ne kadar çalışabiliriz, ne kadar uykusuz kalıp iş üretebiliriz onun peşindeyiz. Biz Süleymanpaşa’da yaşayan, AK Parti’ye oy vermiş ya da vermemiş olsun tüm vatandaşlarımıza hizmet götürmek ile yükümlüyüz. Bize uyku haram, bize ayrımcılık haram, fitne haram! Eğer ki Büyükşehir’de 1,5 Katrilyon bütçesi olan bir ilde, Çorlu’da, Çerkezköy’de, Malkara’da, Şarköy’de maaşları ödeyemeyecek belediyeler varsa, hizmet alamayan hemşerilerimiz varsa biz bu milletin hakkını ödeyemeyiz. Biz Süleymanpaşa’da göreve geldiğimizde bizden öncekilerin 5 yılda, 10 yılda yapamadıklarını biz 1 yılda yaptık. Sadece Süleymanpaşa’nın sokaklarında 800 Bin Metrekare yol yaptık. Allah izin verirse görevimizin sonuna kadar 1 Milyon Metrekare yol yapacağız. Bu şehirde yol demek, medeniyet demek. Gönül Belediyeciliğinden önce bu şehirde çöp, çukur, çamurun yaşandığını biliyoruz. Allah’ın izniyle, 2024’te sadece Tekirdağ’da değil, tüm Trakya’da gönül belediyeciliğini hissettirmemiz gerekiyor.” Dedi.
Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi olarak kısa sürede yaptıkları hizmetleri kıskanıldığını ifade ederek: “Bizler Ak Partili Belediye Başkanı arkadaşlarımız ile gece gündüz yılmadan çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ndeki yaptırmazükçülerin, istemezükçülerin önümüze koyduğu engellere rağmen yapıyoruz. Biz halkımızın istediği hizmetleri onlara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sadece pandemi sürecinde 64 gün içerisinde aş evi yaptık. 6 yıldır Büyükşehir Belediye Binası yaptıramayanlar, 6 yıldır Süleymanpaşa’da otogar yapamayanlar, küçücük manav dükkânlarını Meyve ve Sebze Toptancılar Hali diyerek millete yutturmaya çalışanlar bizim kısa sürede yaptıklarımızı dışarıda kıskanarak izliyorlar.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuşmasının son bölümünde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın; “Cüneyt Yüksel Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Olamaz” ifadelerine yönelik olarak; “Biz bu teşkilatlarda hiçbir zaman laf üretmedik. İcraat ürettik. Allah izin verirse önümüzdeki yıl bu şehirde yapılanları görünce bu şehri tanıyamayacaksınız. Teşkilatımızın tüm üyeleri ile birlikte çalışarak Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de ki bütün Belediyeleri Gönül Belediyeciliği ile tanıştırma konusunda Süleymanpaşa rol model oynayacaktır. Sayın Kadir Albayrak bir konuşmasında Cüneyt Yüksel Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olamaz demiş. Ya hu benim böyle bir derdim yok ki. Siz önce oturduğunuz koltuğun hakkını verin. Süleymanpaşa’da, Malkara’da, Çorlu’da, Çerkezköy’de yaşayan 1 Milyon 200 Bin vatandaşımızın hakkını verin. Elinizdeki 1.5 Katrilyon bütçenizin hakkını verin. Ondan sonra konuşun” dedi.


BİZE EMANETE İHANET YAKIŞMAZ

Başkan Yüksel’den sonra kürsüye AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan davet edildi.  Başkan Özcan, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “İlçe kongrelerimizin 9’ncusunu gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz. Süleymanpaşa benim için büyük bir önem arz etmekte. Burada doğdum, işim burada, karnım burada doyuyor. Ömrümün bütününü burada geçirdim. Büyükşehir olmadan öncesini düşünüyorum. Süleymanpaşa, bundan öncesine buradakiler için Tekirdağ’dı. Hala da aynı duygular ile bu şehre bir bütün olarak bakıyoruz.
Makamlar, mevkiiler gelir geçer. Ancak bunlar bize emanettir. Bize emanete ihanet yakışmaz. En iyisini yapmaya, en doğru şekilde yapmaya gayret ederiz. Emanet, namustur. Emanete sahip çıkmak imandandır. Yaptıklarınızı kimse görmese de, Allah’ın gördüğünü bilirsiniz.
El-Emin olmak hazreti peygamberimizin sıfatıdır. İnsanların elinden, belinden, dilinden zarar gelmeyeceğine emin olunan kişi olmaktır. Ne mutlu bize ki Süleymanpaşa, emanet hukukuna sonuna kadar riayet edilen kardeşlerimize emanettir. Süleymanpaşa Belediye Başkanımız ve ekip arkadaşlarına, Süleymanpaşa’da emanete riayet eden ve elinden, belinden emin olunan kişiler oldukları için teşekkür ediyorum. Ak Belediyeciliğin, Gönül Belediyeciliğinin birer temsilcisi oldukları için AK Parti’nin teşkilat mensuplarına da teşekkürlerimi sunuyorum.  
Bugün burada sizlere hizmet etmek için göreve talip oldum diyen dava arkadaşlarımıza arkanızdayız, yanınızdayız demeye geldik. Bizim kardeşlerimiz; 10 yıldır çalışmayanların, vizyonsuzlukları ile bizlere vakit kaybettirenlerin, dededen toruna halkçılık kisvesi altında vatandaşlarına yukarıdan bakanlardan değil hiçbir makama talip olmadan sadece hizmete talip olanlardır.  
Cumhurbaşkanımız, liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çıkmış olduğumuz bu yolda; hizmete talip olan, emanet ehli olduklarından emin olduğum kardeşlerimin yüzümü yere eğdirmeyen bu dirayetli duruşları olduğu sürece onların bazen önünde, bazen arkasında ama en önemlisi de her zaman yanlarında olacağıma söz veriyorum.
Yeni yönetimin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”  

SÜLEYMANPAŞA’DA DESTAN YAZDIK

Başkan Özcan’dan sonra kürsğye davet edilen Milletvekili Yel, konuşmasına; “Tekirdağ’ımızın yükselen değerleri ile beraber, Tekirdağlı AK Partili kardeşlerimizle beraber olmak bizim için mutlululktur” diyerek başladı. Milletvekili Yel’in konuşmasının devamından satırlar; “Aramıza katılan Marmaraereğlisi Belediye Başkanımızı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ımızın için gecesini gündüzüne katan bir kadroyuz.  Tüm teşkilatlarımızla birlikte  tüm Tekirdağ’ımızın yükünü taşımak konusunda kararlıyız, azimliyiz. 31 Mart tarihinde Cumhur İttifakı ile beraber Süleymanpaşa’da destan yazarak zafer kazandık. Yazılan bu destan sonucunda 205 bin Süleymanpaşa’lı hemşerilerim iyi ki AK Partili belediye seçtik dediler.  Her geçen gün hizmetlerimizin arttığını görüyoruz.  
Gittiğimiz her yerde halkımızla konuştuğumuzda büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını söylüyorlar. 

Bizlerin planları var, projeleri var. Gelecekle ilgili umutları var. Bu umutla hep birlikte yolumuza devam ediyoruz. Sezayi, Çetin’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılı olacağına canı gönülden inanıyorum. Ben huzurlarınızda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür ediyorum. .Diğer belediye başkanlarını da tebrik ediyorum. Gelecek nesillerimize daha iyi bir Tekirdağ ve Türkiye bırakmak için çalışacağımıza söz veriyorum.”

ARKAMIZDA MİLLETİMİZ VAR

Kongrenin son konuşmasını AK Parti MYK Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı  Mustafa Ataş yaptı. Başkan Yardımcısı Ataş’ın, Süleymanpaşa’lılar ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasından satırlar;
“Kuruluşundan bu güne kadar gerek Tekirdağ İl Teşkilatımıza, gerekse tüm ilçe teşkilatlarımızda görev yapan kardeşlerimize bu zamana kadar yürütmüş oldukları çalışmaları için kendilerine teşekkür ediyorum. Yapılacak kongremizin göreve gelecek arkadaşlarımızın hayırlı çalışmaları ile Büyükşehir’i kazanacak iradeye sahip olduklarına inanıyorum.
Sizler ile kucaklaşmayı, el sıkışmayı çok arzu etmemize rağmen pandemi sürecinde çocuklarımız ile torunlarımız ile kucaklaşamaz olduk. İnanıyorum ki bu bir imtihandır. Rabbim bizleri bu imtihandan alnımızın akıyla çıkarsın. Rabbim bu salgın sürecinde canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza güç kuvvet versin. Rabbim onları esirgesin inşallah.
Kıymetli kardeşlerim, Türk toplumunu benimseyemeyen, Türklük ile düşmanı olan zalim güçlerin, Ermenistan’ın kardeşimiz, iki ülke tek millet dediğimiz Azerbaycan’a haince saldırdığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bilinmelidir ki, Azerbaycan’a yapılan saldırı bize yapılmıştır. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında dimdik ayakta duracağız. Dualarımız onlar ile beraberdir.
İktidar olduğumuz günden bu güne kadar Türkiye’de bir çok hizmete imza atmış kadrolarız. Belki 100 yıl boyunca bu millete kazandırılmamış hizmetleri milletimize ulaştırmış bir iktidarız. Bu uğurda evini, ailesini, çocuklarını ihmal etmiş teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. Son genel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak ülkemizin geleceği ve milletin geleceği doğrultusunda güçlü bir diyaret göstermek suretiyle, milletimizin kalkınması konusunda büyük bir irade gösteren Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarına da teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum.
Önümüzdeki süreçte aşılamaz dediğimiz sorunları, Cumhur İttifakımızın mensupları ve sizlerin de desteği ile aşacağız.
Değerli kardeşlerim, biz Milletimize hizmet etme yolunda büyük bir irade ortaya koyarken, mücadelemizi sürdürürken önümüze birçok engeller konuldu. Türkiye’nin istikbal ve istiklalini karartmak isteyen kimseler geçmişten kalma alışkanlıklarını bugün de sürdürmek istediler. Ama rabbim onları muvaffak kurmadı. Milletimiz onların bu planlarına geçit vermedi.
İnsanoğlu nisyan ile mahlûldür. Bu zihniyetin neler yaptığını birbirimize hatırlatmak zorundayız.
Bakın, 2000’li yılında millet ve iktidar arasındaki bağı kopartmak için muhtıra vermek suretiyle Ak Parti iktidarını sona erdirmek isteyenlere gereken cevabı hükümetimiz vermiştir. Onların verdikleri muhtırayı suratına vurdu. 2008 yılında 360’a yakın milletvekili olan Ak Parti’ye kapatma davası açıldı. İktidarda olan bir partiyi gazete kupürleri ile kapatmaya çalıştırlar. Ama Anayasa Mahkemesi buna müsaade etmedi.
Sonrasında, 2012 yılında MİT Müsteşarına karşı bir operasyon düzenlendi. MİT Müsteşarının koluna kelepçe takmak suretiyle ifadeye çağırmaya çalıştılar. Ama Cumhurbaşkanımız dik duruşu ile buna müsaade etmedi.
2013 yılına geldiğimizde 12 tane ağacı bahane eden Gezi zekâlılar, ağaçları bahane edip bu ülkeyi karıştırmak istediler. İç çatışma meydana getirme gayreti içinde oldular. Ama muvaffak olamadılar.
17-25 Aralık 2013’te Hükümetimize bir operasyon düzenlemeye kalktılar. Yine başarılı olamadılar.
2014 yılının Şubat ayında MİT Tırlarına karşı operasyon düzenlendi. Suriye’deki kardeşlerimize yardım götüren tırlara silah taşıyor diyerek, bu ülkeye bir terör damgası vurarak kendi ülkesine operasyon düzenleyen Fetöcü savcılar gördük bu ülkede.
2016 yılında 15 Temmuz hain darbe girişimi ile bu ülkeyi işgal etmeye çalıştırlar. Milletimizin dirayeti ile, canını ortaya koyması ile yine muvaffak olamadılar.
Milletimizde bu irade, bu güç olduktan sonra bu ülkeye kimsenin bir şey yapamayacağını herkes görmüş oldu.
Kıymetli kardeşlerim, inanıyorum ki, bu iradeye sahip olan teşkilat mensuplarımızın önümüzdeki dönemde Tekirdağ’ımızın, Trakya’mızın tamamını Cumhur İttifakı ile tanıştıracağına eminim.
Başkanımız Cüneyt Yüksel’e çalışmalarından, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Arkasında bulunan güçlü il ve ilçe teşkilatımıza da teşekkür ediyorum.
Tekirdağ’ımız için büyük bir şans olan TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a da sevgilerimi, saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum.” .

Konuşmalar sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Mustafa Ataş’a günün anısına hediye verdi. Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, kuruluştan bugüne görev yapan ilçe başkanlarından;  kurucu İlçe başkanı Av. Sadi Şen, Salih Kayın, Cavit Yazıcı, Ziya Meral, Av. Emrah Tunca, Cüneyt Yüksel, Hüseyin Uzunlar’a hatıra plaketi verdi. Tek liste ile yapılan seçim sonucunda Sezayi Çetin yeniden başkan seçildi. Sezayi Çetin başkanlığında seçilen Süleymanpaşa İlçe Yönetim Kurulu asil listesi şu isimlerden oluşmaktadır:Veli Yaşin, Şirzat Filiz, Hidayet Dinçer, Abdullah Memiş, Hatice Başar, Berna Dündar, Ceydanur Sevim, Esra Gülseren Özgül, Sonnur Biber, Yasemin Kabu, Melike Yorgancıoğlu Güler, Bülent Değirmenci, Ahmet Arı, Metin Arabacı, Mustafa Şentürk, Ferudun Sakarya, Abdullah Ramazan Baran, Hakan Kıran, Gökhan Aydemir, Metin Koca, Turhan Duğan, Sefer Kenan, Murat Mehti Şahin, Ahmet Ayhan, Ramazan Sarıyıldız, Mehmet Yılmaz, Süleyman Canbaz, Egemen Güngör, Büşra Gür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın