Cumartesi , 27 Nisan 2024

ÇETİN “TEKİRDAĞ CUMHURİYETİN KALESİ OLMUŞTUR”

CHP’nin 92 yıl çelenk koyma töreni valilik önü Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye gelen ilk konuşmacı CHP İl Başkanı Şeref Çetin oldu.

Çetin konuşmasında özetle şunları söyledi: “Ülkemiz bugünlerde şehit haberleri ile sarsılmaktadır. Evet, bugün partimiz 92 yaşında. Bugün partimizin doğum günü; hepimizin doğum günü kutlu olsun. CHP kurulduğu 9 Eylül 1923’ten bugüne kadar; köklü bir siyasi disiplinle ülkenin siyasetine yön vermiş bir partidir. Bu ülkenin çimentosudur. Kuruluşundan bugüne; Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal’ı, il örgütünde emeği geçen herkesi saygıyla anıyoruz.

Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran CHP’si Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde devrimleri tek tek gerçekleştirmiştir. 2. Dünya Savaşı’nda; tüm Dünya savaşın içinde iken CHP’si Genel Başkanı İsmet İnönü Türkiye’yi savaşa sokmamıştır. TC varlığını CHP borçludur. TC emperyalizme karşı yoklukta güçlü bir mücadele vermiştir.

6 temel ilke zalimler tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır. Ülkenin; güvenliğini, bağımsızlığını, bütünlüğünü, ekonomik bağımsızlığını koruyup güçlendirmeden bir gün bile vazgeçmemiştir. Bugün bu ülkede Yargı Bağımsızlığı sona ermiştir. Ülkemizin bugünlerde hiç olmadığı kadar CHP’ne ihtiyacı vardır. CHP’nin her neferi; her bireyin eşit yararlandığı, güvenli bir toplum yaratana dek ayakta duracaktır. Ergenekon, Balyoz davasıyla ülkemizin kimyası bozulmuştur.

Gençlere bir şeyler söylemek istiyorum. Gençler; ülkemizin bugünlerde içinde bulunduğu durum, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nda söylediği duruma düşmüştür. Sizler bu durumda; siz ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. TC teminatı, sigortası olan CHP bundan sonrada bu görevine devam edecektir.

Tekirdağ Örgütü son seçimlerde gösterdiği başarıyı arttırarak devam ettirecektir. Tekirdağ; CHP’nin kalesidir. Tekirdağ; Cumhuriyetin kalesi olmuştur.”

Çetin’den sonra kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak konuşmasında “Mutluyuz; 92 yaşındayız! Mutsuzuz; 92 sene sonra Türkiye, şehitler ülkesi haline geldi. Türkiye bunu hak etmiyor. Birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden biz; protestolarımızı yapacağız.

92 yıl önce yanan meşale, onun idealleri; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik, Devrimcilik. Türkiye; ebediyen kaldıkça bu ideallerde ebediyen sürecektir.7 Haziran seçimlerinde 11 ilçeyle beraber; Ak Parti iktidarına gereken cevabı vermiştir. CHP’ni iktidara taşıyan inancıyla, CHP’nin 92. yılını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

Albayrak’tan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü davet edildi. Köprülü’nün konuşmasından satırlar: “Bugün CHP 92 yaşında, bugün 9 Eylül! Oysa bu sene içimizde daha büyük bir coşkuyla 9 Eylül’ü kutlamak vardı. 11 ilçede birçok kutlama programı hazırlanmıştı. Geldiğimiz süreçte kutlama yapmayı düşünemezdik. Zor günler yaşıyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz içimizi yakıyor. Bu ulus; etle-tırnak gibi bir arada, kardeşlik, barış içinde yaşayacak bir ulus.

CHP’nin kurduğu TC zor koşullarda kurulan TC birlik içinde yaşayan bu ülkenin yöneticilerin zafiyeti sonucunda geldiği noktayı izliyoruz. Ülkenin kurucu felsefesi CHP’nin yarınlarda da huzur, barış içerisinde, hainlerden temizleyerek, yeniden TC’ni kuracaktır. İnancımız budur!

Tekirdağ; barışın ve kardeşliğin, huzurun kentidir. Bizim bundan sonra bu kazanımlarımızdan vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Şehitlerimizi onlara yakışır şanla anacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için şehit olduğunu unutmadan anacağız. Biz; “Önce Türkiye” diyoruz. Bizim önceliğimiz; Türkiye.”

Köprülü’den sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer davet edildi. Yüceer konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bugün 92. yılımız! 92 yıl önce 15 yıl Genel Başkanlığımızı yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kuruldu. Uzun yıllar partimiz kapatıldı. CHP bedel ödedi. Mal varlıklarına el konuldu.

13 yıl bu ülkeyi yönetenler, her şey güllük, gülistanlık dediler. Barış süreci dediler. Biz; kan kustuk, kızılcık şerbeti dedik. Bir evladımız ölmesin dedik. Biz; 93 yıldır başladığımız noktadayız.o gün; hür, bağımsız, çağdaş bir Türkiye özlemimiz varsa, bugün de o özlemlerimizle devam ediyoruz.

Bizler; örgütlerimizden, halkımızdan aldığımız güçle bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Daha geliştik, daha kararlıyız. Sizlerin hak ettiği iktidarı inşallah 1 Kasım’da yaşatacağız. Bizim; koltuk sevdamız yok. Bizim; tek bir sevdamız var. Gerçek vatan sevdası. Biz; “Önce Türkiye” dedik. 92 yılımız kutlu olsun.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık gelecek hedefi ile halkımızı kucaklamaya devam edecektir. CHP olarak 92. Yılımızda 9 Eylül 1923’te yakılan meşalenin yolumuzu aydınlattığını, 92 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve halkımızla paylaşan, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye için CHP’yi iktidara taşıyacağımıza olan inancımla Partimizin 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, en üstten en alt kademeye kadar partimiz için emek vermiş tüm partililerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer’de bir konuşma yaparak CHP’nin 992. Yılını kutladılar. Konuşmaların ardından 92. Yıl dolayısıyla vatandaşlarla pilav ve ayran ikram edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın