Cuma , 26 Nisan 2024

TESKİ GENEL KURUL TOPLANTISI

   Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Genel Kurul Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Yılmaz İçöz Salonu’nda yapıldı. İki bölüm halinde yapılan toplantı; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, gündemin ve önergelerin okunup oylanmasıyla başladı.

   Toplantının açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı. Başa; 2015 yılında tamamlanan projeler, personel eğitim programları, iş sağlığı ve güvenliği ile 2016 yılına ait projeler, yatırım programları ve bütçe konularında açıklamalarda bulundu. Başa’nın slayt eşliğinde yaptığı sunumdan satırlar: “TESKİ Genel Müdürlüğü olarak bir önceki genel kurul toplantısından bu yana yapmış olduğumuz faaliyetler hakkında bilgi vereceğiz.

   İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI: Yönetim Kurulu her hafta toplantı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 75 toplantıda 474 gündem maddesi görüşüldü. Bugün itibariyle TESKİ’de 185 memur, 92 sözleşmeli, 264 işçi, 541 kadrolu, 394 hizmet alımı ile personel hizmetlerine devam ediyor. Toplam kadronun %68 çalışıyoruz.

   TESKİ olarak Trakya’nın diğer belediyelerinin su kanal müdürlükleri ile iletişim halindeyiz. Gökbüet Barajı Su Birliğine gelecek hafta üye oluyoruz. O zaman Çokal Barajı konusunu görüşeceğiz. İller Bankası bizim önemli partnerimizdir.

   STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI: Stratejik yönetim anlayışına uygun programlar hazırlayıp gündeme sunuyoruz. 2016 yılı bütçesi hazırlanması gündem maddelerinden bir tanesi. Bütçede 423.450_TL Personel Gideri; bütçenin %12’si, Mal Hizmet Alımı 132.575.-TL bütçenin %31’idir. TESKİ’nin bu bütçesiyle yatırım programı revize edildi. TESKİ; 2016 yılında 734.420.00 olan 138 projeyi yatırıma teklif ediyor. TESKİ bunları yaparken borç ödüyor. 68.613.786.50TL borç ödedik. TESKİ’nin bugün itibariyle bir kuruş kimseye borcu yoktur.

   BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI: TESKİ olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın alt yapısının geliştirilmesiyle ilgili olarak ciddi çalışmalarımız var. Abonelerimize Sıramatik Sistemi’ni kurarak; vatandaşlarımıza daha faydalı olma çalışmamız var. Sitemizi yıllık on bin, günlük 1.500 kişi ziyaret ediyor. Arıtma tesislerimize 13 adet kamera sistemi kuruldu.

     Araç Takip Sistemi; Aracın takip ettiği rota, nereden nereye gidiyor, rölantide mi, hız ihlali yapıp yapmadığını bu sistemle göreceğiz. TESKİ iletişim ağını güçlendirdik. Abone İşleri: TESKİ tarifeler yönetmeliğini yeniliyor. Tarifeler Yönetmeliği’ni genel kurula sunuyoruz. TESKİ Genel Müdürlüğü halka en ucuz su veren büyükşehir belediyeleri arasındadır. Sayaç Okuma: 223 kişilik sayaç okuma, ihbarname dağıtma, açma-kesme ihalesi yapıldı. 43.255.700-TL olarak su tahsilâtımız var. Faturaların %91’ini tahsil ediyoruz. Bu konuda çalışan ve duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Su tasarrufu kampanyamızı başlattık. Yaygınlaştırarak devam ettireceğiz. 1 Litre Bakar mısınız? Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje başlatıyoruz. “1 Litre Bakar mısınız?” kampanyasını başlatacağız. İsim babası Milli Eğitim Müdürümüzdür. Alo 185 personelini çoğaltıyoruz. Gece gündüz bu hizmetimiz kesintisiz devam edecek. Eğitim Çalışmalarımız devam ediyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Arşiv Kurma çalışmalarımız devam ediyor. Ana ve ek binamızda arşiv görevlilerimiz olacak. İlçe Koordinasyon Daire Başkanlığı kuruldu, teşkilatlandı. Bu daire başkanlığı ilçe müdürlüklerini koordine ediyorlar. Bütün ilçelerde vezne kadroları desteği yapıldı. İlçelerimizin güçlendirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları ilçe bazında çizelgeden takip ediyoruz.”

   Konuşmasının son bölümünde Başa; İller Bankası ile ortaklaşa yürütülen projeleri arıtma tesisleri, su kuyuları hakkında bilgiler verdi. Başa’nın konuşmasından sonra gündem maddeleri okunarak oylandı ve bazıları ilgili komisyonlara havale edildi..

   Genel Kurul Toplantısının ikinci birleşiminde komisyonlara havale edilen maddeleri oylanarak karara bağlandı. Genel Kurulun kapanış konuşmasını Albayrak yaptı. Albayrak konuşmasında: 2015 yılındaki başarılı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederken, 2016 yılı bütçesinin tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın