Perşembe , 25 Nisan 2024

NKÜ’DE MEVLANA KONFERANSI

   Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 742. yılı anısına NKÜ İlahiyat Fakültesi tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda Konya İl Müftüsü Ali Akpınar “Bir Kur’an Talebesi Olarak Hz. Mevlana” konulu konferans verdi.

   Konferansa; NKÜ Rektörü Osman Şimşek, üniversitenin akademik ve idari personeli, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

   NKÜ İlahiyat Fakültesi Okutmanı Necmettin Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı konferans, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Erkan Durgür’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Hasan Keskin davetlerini kırmayarak programa katılan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’a teşekkür etti. Hazreti Mevlana’nın insanlığın problemlerini çok iyi keşfettiğini ve insanları çok iyi tanıdığını söyleyen Keskin “İnsanlığın Mevlana’dan öğreneceği çok şey vardır. Mevlana, Kur’an’ı doğru anlamış ve yorumlamış biri olarak öğretilerini de insanlığa doğru bir şekilde anlatmıştır” dedi.

   Konya İl Müftüsü Ali Akpınar sunumunda; Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatından 742 yıl sonra bile insan yetiştiren bir sanatkâr olarak anılmaya devam ettiğini kaydederek ”Hazreti Mevlana gibi değerlerimizi sadece ölüm ve doğum günlerinde anmak yerine, onların fikirlerini anlamak ve anlatmak gerekir” dedi. Sunumunun devamında Hazreti Mevlana’nın aşkının Allah aşkı olduğunu da ifade eden Akpınar; “Mevlana, bir din bilgini mütefekkir olduğu kadar, dinin gereklerini yerine getiren âbid bir kişiliğe de sahip olan bir gönül insanıdır” açıklamasını yaptı.

   Sunumundan sonra katılımcıların sorularını cevaplandıran Akpınar’a NKÜ Rektörü Osman Şimşek ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Hasan Keskin tarafından hediye verilmesiyle konferans sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın