Cuma , 26 Nisan 2024

SOKAKTA YAŞAYAN CANLAR

Süleymanpaşa Belediyesi, Gönül Belediyeciliği hizmet anlayışı çerçevesinde ilçede yaşayan vatandaşların yanı sıra sokak hayvanlarının da ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Veteriner İşleri Birimi tarafından ilçe genelinde kontrolü sağlanan barınma ve beslenme noktalarına sokak hayvanları için kuru mamanın düzenli aralıklarla bırakılırken otomatik suluklar, mamamatikler gibi donanımlarla sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanıyor. Şimdilik Değirmenaltı, Hürriyet ve 100. Yıl Mahallesi’nde toplam dört adet bulunan ve geri dönüştürülebilir atıkla çalışan mamamatikler sayesinde hem çevre koruma hem de hayvan hakları konusunda vatandaşlarda bilinç oluşturuluyor.

Süleymanpaşa genelinde 40 farklı noktada konuşlandırılan kedi evleriyle kedilerin barınma ihtiyacı karşılanırken düzenli olarak mama bırakılarak sokaklarımızı paylaştığımız hayvanların hem mevsim şartlarından korunması hem de beslenme sorunu yaşamalarının önüne geçilirken sokak köpekleri için de belirlenen noktalara köpek maması bırakılarak beslenme ihtiyaçları giderilerek şefkat eli uzatılıyor. İlçede yaşayan çok sayıda hayvan severle koordinasyon içinde çalışan Veteriner İşleri Birimi, vatandaşlardan gelen kedi-köpek evi, suluk, mama gibi talepleri de değerlendirerek yerine getirirken sokak hayvanlarının sağlıkla ilgili problemlerinin tespit edilmesi halinde bu sorunlara da derhal müdahale ederek sağlıklarına kavuşmaları sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın