Cuma , 26 Nisan 2024

NKÜ AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ

NKÜ 2015-2015 10. Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı.

   NKÜ’nin 2015-2016 Akademik Yılı açılış töreni Rektörü Osman Şimşek’in Rektörlük Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

     Konferans Salonu’nda devam eden törene; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutan V. Halil İbrahim Toy, NKÜ Rektörü Osman Şimşek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Üniversitemiz öğretim elemanları, Tekirdağ’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, idari personel, basın ve öğrenciler katıldı.

   Konferans Salonundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra üniversitenin tanıtım filminin izletilmesiyle başladı. Tanıtım filmi sonrasında kürsüye davet edilen NKÜ Rektörü Osman Şimşek 10. Akademik Yıl konuşmasına “Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” diyerek başladı.

   Şimşek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün Namık Kemal Üniversitesi’nin 10. Akademik yılı açılışını gerçekleştiriyor olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Genç Namık Kemal Üniversitesi; 9 fakülte, 1 konservatuar, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, toplam 32 bin 100 öğrencisi, yaklaşık bin akademik, beş yüz idari personeli ile yeni eğitim öğretim yılına ilk günkü heyecanı ile başlamaktadır. Üniversitemize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

     Henüz 9 yıllık bir akademik geçmişe sahip olmasına rağmen üniversitemiz, gerek sahip olduğu fiziksel altyapısıyla, gerekse de sahip olduğu akademik, idari personel sayısıyla, bu gün ülkemizde mevcut üniversiteler arasında en üst seviyelere çıkma yolunda büyük gayret göstermektedir.

   Türkiye ve Dünya’nın ihtiyaç duyduğu saygın milli ve manevi değerlerine saygılı olan kişiler yetiştirmek, Dünya Medeniyetleri yolunda geliştirme göstermektedir. En üst sıralara çıkma yolunda büyük bir gayret göstermektedir. Dünya’da ün yapmak en birinci görevlerimiz arasındadır. Hala yürünecek uzun bir yolumuz olduğunun farkındayız.

   Siz eğitim görevlisi arkadaşlarım; anne-babalarının göz bebeklerinden bile sakındıkları bu çocuklarımıza çok iyi bakacağınıza ve onlara en iyi eğitimi vererek, onları hayata en iyi şekilde hazırlayacağınıza inanıyorum.

   Siz gençler; NKÜ tercih ederek hayatınız yolunda çok önemli bir adım attınız. NKÜ seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hocalarınızın engin bilgilerinden en üst seviyede yararlanmaya çalışın. Kendinize, ülkenize, insanlara karşı sorumluluğunuz olduğunu unutmayınız. NKÜ ulusal ve uluslar arası arenada yarınlara taşıyacak sizlersiniz.”

     Şimşek’ten sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu konuşmasına; “Öncelikle Cumartesi günü Ankara’da katledilen insanlarımızı rahmetle anıyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyor, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. İnsanlık düşmanlarının nerede ortaya çıkacağını bulmak çok kolay olmuyor. ” diyerek başladı.

     Salihoğlu konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: Üniversitemiz yakın bir zamanda kurulmuş olmasına rağmen, gerek fiziki imkânları bakımından, gerekse seçkin akademik kadrosu bakımından bölgemizin için önemli bir konumdadır.

   İlimizde 14 sanayi bölgesi var. 1.500 dolayında sanayi tesisi var. 2.500 kadar fabrika, irili ufaklı tesis, işletme, üretim yeri ilimizde bulunmaktadır. Uzun yıllardır üniversite-sanayi işbirliği sağlanması önerilir ama bugüne kadar pekte sağlanmış değildir. İlimiz Türkiye’nin önemli tarım alanlarına sahip. Türkiye’nin; en çok kanola, ayçiçeği, buğday gibi ürünlerinin yetiştiği illerden biridir.

   Belirli nüfusa sahip bir şehirde üniversitelerin önemi hiçbir şekilde küçümsenemez. Üniversitemizden ilimize çok önemli katkılar bekliyoruz. Namık Kemal Üniversitesi’nin Tekirdağ iline çok büyük katkıları olmuştur. Çalışmaların bilimsel temellere dayanması lazım; bu da üniversitenin, sanayinin, toplumun, kamu kuruluşlarının, belediyelerin birbirleriyle iyi ilişkileriyle sağlanacağını düşünüyorum. Burada ilişkiler iyi kuruldu, bunu sürdürmemiz lazım. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının iyi,hayırlı faaliyetlerle geçmesini diliyorum. Öğrencilerimize burayı seçtikleri için teşekkür ediyorum. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

   2015-2016 Akademik Yılının İlk Dersinin konusu “Vatan Şairi Namık Kemal idi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ilk dersin öğretmeniydi. Rektör Özcan “Bizler hayatımızı kahramanlarımızla yönlendiririz. Kahramanları olmayan toplumlar, hayal kuramazlar ve geleceğe yönelik plan yapamazlar. Benim akademik kariyerimin kahramanlarından birisi Namık Kemal oldu. Bu davet beni onurlandırdı. Gururlandım, tanıtım filminizde ve gerçekleştirdiğim kısa zamanlı gezide gördüğüm tablo bu ülkeye olan inancımızı, bu ülkenin genç, dinamik, aydın insanlarının kendilerine imkân verilirse kısa sürede neler başarabileceğini göstermesi bakımından olağanüstü bir örnek olarak karşımdaydı.” sözleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

   Vali Enver Salihoğlu ve Rektör Osman Şimşek, günün anısına Prof. Dr. Azmi Özcan’a NKÜ tabağını takdim etti. Rektörlük Binası Fuaye Salonu’ndaki kokteyl ile program sona erdi..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın