Salı , 19 Mart 2024

HEKİMLER’E ÜSTÜN HİZMET NİŞANI

   NKÜ Öğretim Üyesi Alpay Hekimler’e; Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından “Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı” verildi. Avusturya ile Türkiye arasındaki uluslararası ilişkilerinin geliştirmesine sağlamış olduğu üstün katkılarından dolayı verilen “Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı” 16 Aralık 2015 tarihinde, Ankara’da Avusturya Büyükelçiliğinde düzenlenen özel bir törenle Büyükelçi Karl Wölfer tarafından verildi.

   Seçkin bir davetli topluğun katıldığı özel törende, açılış konuşmasını Büyükelçi Wölfer yaptı. Büyükelçiden sonra Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof.Dr. Beatrix Karl yaptığı Laudatio (Methiye) konuşmasında; Alpay Hekimler ile uzun yıllara dayanan bir dostluklarının bulunduğunu, bu dostluğun iki ülke arasında başta bilimsel olmak üzere, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok önemli yansımaların bulunduğunu belirtti. Federal Adalet Bakanı Karl, konuşmasında bu yüksek devlet nişanın Hekimler’e sağlamış olduğu üstün katkılarının Avusturya devletinin takdirinin ifadesi olduğunu söyledi.

   Klaus Wölfer; Avusturya Federal Cumhuriyeti Üstün Altın Hizmet Nişanının Hekimler’e Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından verilmesinin gerekçesini “uzun yıllardan beri Graz Karl Franzens Üniversitesi ile Linz Johanes Kepler Üniversitesinde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarının yanında, iki ülkenin birbirine daha yakınlaşmasını sağlayan kültürel ve ekonomik katkılardan ve böylelikle uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesinden dolayı verildi” diyerek açıklamıştır.

   Hekimler teşekkür konuşmasına, başta çalışmalarından dolayı yüksek seviyedeki devlet nişan ile ödüllendirilmesinden dolayı, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer olmak üzere Adalet Bakanına, Büyükelçiye şükranlarını ifade ederek başladı. Konuşmasının devamında kendisinin yetişmesinde emeği geçmiş olan; ailesine, hocalarına, özelliklede üzerinde çok emeği geçmiş olan; Toker Dereli, Metin Kutal, Tankut Centel’e ve Ahmet Selamoğlu’na, dostlarına, Namık Kemal Üniversitesi ailesine teşekkürlerini ve özelliklede bugün bulunduğu noktaya gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettar olduğunu ifade etti. Hekimler; kendisine taktım edilen bu Devlet Nişanının Türkiye ile Avusturya arasındaki kurulmuş olan yakın ilişkilerinin bir ifadesi olduğunu ve bu Ödülü Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini belirtti.

   Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından Avusturya Büyükelçiliği Rezidansında onuruna verilen akşam yemeğine katılan Hekimler; program kapsamında Cumhurbaşkanlığı Makamına da ziyarette bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın