Cuma , 26 Nisan 2024

NKÜ SETİFİKA TÖRENİ

   NKÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu(HAYDEK) ile Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM)işbirliğiyle yapılan “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu”nu tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

HADYEK başvurularında araştırıcılar için zorunlu olan, deney hayvanları üzerinde yapılacak tüm eğitim ve araştırma amaçlı uygulamalarla ilgili “Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası” törenine; Rektör Yardımcısı ve HAYDEK Başkanı M. İhsan Soysal, Rektör Yardımcısı İsmail Yılmaz, akademisyenler ile kursiyerler katıldı.

   Soysal sertifika töreninde yaptığı konuşmada; “Özellikle günümüzde sağlık deneyleri, model hayvanlar üzerinde denenerek pek çok tedavide dünyada çığır açmaktadır. Bu açıdan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

   Üniversite olarak eğitimlerin desteklendiğini kaydeden Yılmaz “Bu yıl ikincisini tamamladığımız Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nun verimli geçtiğini ve araştırmacıların daha sonraki bilimsel çalışmalarında almış oldukları eğitim ile farklı bir boyut kazandıracaklarına inanıyorum “dedi.

     Açılış konuşmaları ardından eğitimlerde yaşadıkları deneyimleri paylaşan ve Teknik Bilimler Konferans Salonunda teorik olarak aldıkları eğitimleri Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuarında uygulamaya geçiren kursiyerler, kursun içerik ve uygulama olarak çok faydalı olduğunu belirterek, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinden sonra günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın