Cuma , 29 Mart 2024

ESNAFA İŞ YERİNDE RUHSAT BİLGİLENDİRMESİ

     Her geçen gün büyüyen, kent merkezi ve ilçe sınırları bulunan işletmelerde Ruhsatsız iş yeri kalmaması için Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri; ruhsatla ilgili kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeleri hakkında vatandaşları ve işyeri sahiplerini bilgilendirmeye devam ediyorlar. Bu bağlamda 100. Yıl mahallesi Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını da gezen ekipler, ruhsatsız iş yerleri olanları en kısa sürede ruhsat almaları noktasında izleyecekleri yöntemle ilgili bilgiler veriyorlar.

   İlçemiz sınırları içerisinde işyerlerinin kimlik kazanması ve ruhsatsız işletme kalmaması için başlatılan bu çalışmaların devam edeceğini belirten Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri her gün başka mahalleyi gezerek yaptıkları esnafları bilgilendirme çalışmaları ile esnafın desteklendiğini, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almanın gerekliliği konusunda esnafı bilgilendirmeyi amaçladıklarının ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.

   Başlattıkları “Ruhsatını al kentine sahip çık” çalışmasıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Belediye zabıtalarımız işletmeleri tek tek gezerek bir iş yerinin nasıl ruhsat alabileceğine dair esnaflarımıza bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Ekiplerimiz hazırladığı broşürleri esnaflarımıza dağıtırken bir yandan ruhsat kontrollerine rutin bir şekilde devam edip kanunlar dâhilinde işlem yapıyorlar. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim ki; bizim amacımız işyerlerini kapamak değil, eksiği olan işletmelerin eksiğini kapatıp onlara yardımcı olmak “ dedi.

     Belediye ekipleri; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmelerin Kolordu Caddesinde bulunan Süleymanpaşa Belediyesi ek hizmet binasında ki Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini söylediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın