Cumartesi , 27 Nisan 2024

BELEDİYE BAŞKANLARININ TARİHSEL BULUŞMASI

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlk Başkan Hasan Ali Cemal Baba’dan günümüze kadar Tekirdağ için büyük özveri ile görev yapan Belediye Başkanlarının davet edildiği tören düzenledi. 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu’nun 93. yıl dönümünde Belediye Binasının Giriş katında yapılan törene; hayatta olan başkanların kendisi ve aileleri ile hayatta olmayan başkanların yakınları davet edildi.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat oldu. Eşkinat konuşmasında özetle şunları söyledi: “Hepimiz Tekirdağlıyız; şimdi adı Süleymanpaşa olsa da biz hala Tekirdağlı olmaya devam ediyoruz. En büyük onur; kişiye o şehirli olmasının tevdi edilmesidir. Benim bildiğim ilk defa; Kadir Başkanımız, Kadir Abimiz, kadirşinaslık gösterdi. Cumhuriyet tarihinde belediye başkanlığı yapanlara, aramızdan ayrılanların ailelerine plaket verdi. Her belediye başkanı bu şehir için bir şeyler yapmaya çalıştı. Bu şehre tuğla koyan, bu şehre emek veren, hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Allah onlara uzun ömürler versin.”

     Eşkinattan sonra kürsüye davetin ev sahibi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak konuşmasına; “Hiçbir zaman milletvekili olmayı düşünmedim ama ideallerimden bir tanesi de belediye başkanı olmaktı. Allah bize nasip etti. 583 gündür Büyükşehir Belediye Başkanıyım, hep idealimde vardı.” Diyerek başladı.

     Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Bir zamanlar Edirne’ye bağlı olan Tekirdağ önce vilayet oldu. 90 yıl sonra büyükşehir oldu. 92 yıl adresimizin altına “Tekirdağ” diye yazdık. 30.3.2014’de Süleymanpaşa diye yazdık. Tekirdağ artık 11 ilçenin adı oldu. Önce merkez ilçeden başlayarak; Tekirdağ’ımızın bugünlere gelmesinde büyük payı olan Belediye Başkanlarımızı bu anlamlı günde bir araya getirmek istedik. Uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda Tekirdağ Belediye Başkanlarımıza, hayatta olmayan başkanlarımızın da yakınlarını, varislerini davet edelim dedik. Hem elimizde dokümanlar bulunsun, ulaşabildiğimiz kadarını davet ettik. Bugün lütfedip geldiniz.

     Belediye başkanlığını ne kadar zor olduğunu insan belediye başkanı olunca anlıyor. Bu şehrimize, merkeze emeği geçen 1879’da başlayıp 136. yılını kutladığımız 46 belediye başkanı olmuş. Ekrem Eşkinat 38. Merkez Belediye Başkanı. Tekirdağ’ın bugün düşma işgalinden kurtuluşunun 93. yılı; ikisini bir arada kutlayalım dedik. Kabul ederseniz plaket törenimiz sonra Yelken Kulüp’te mütevazi öğle yemeğimiz sonra da katılırsanız Ekrem Başkan’ın düzenlediği kortej yürüyüşümüz var. Ben; bir kez daha sizlere hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

   Albayrak’ın konuşmasından sonra Tekirdağ Belediye Başkanlığı görevini yürüten başkanlara vefat edenlerin ailelerine veya varislerine verilen plaket törenine geçildi. Törende plaket verilen başkanlar veya aileleri duygularını mikrofonda dile getirdiler. Duygulu anların yaşandığı plaket törenine katılan başkanlar, aileleri veya varisleri bu anlamlı organizasyon için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın