Cuma , 26 Nisan 2024

SÜLEYMANPAŞA’DAN KARDEŞE ANLAMLI DESTEK

   Süleymanpaşa Belediyesi; 2018 Avrupa Gençlik Başkenti finaline kalan kardeş şehri KecskemetBelediyesi’ne, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda destek programı düzenledi.

   Destek programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Kesckemet Belediyesini temsilen Genç Meclis üyesi MâtyâsNemscik, Proje Sorumlusu FarkajGabor ve Kent konseyi üyeleri katıldı.

       Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı konuşmada; “Bu heyecanlı bir durum, çünkü ilk defa yapılan bir şey. Kardeş Belediye kavramı bir parça anlam kazansın diye uğraşıyoruz. Önce Kavala Belediyesi ile başladık, 11 yıldır Tekirdağ Belediyesi’nden süre gelen kardeşliğe bir anlam katma yolunda önemli adımlar attık. Burada ilk defa bir müjdeyi de vermek isterim, önümüzde ki yıl 19 Mayıs tarihinde Yunanistan ve Türkiye’nin Klasik Otomobil Kulüpleri ortak bir ralli yarışı düzenleyecekler ve ralli yarışlarının adı ‘’ Süleymanpaşa – Kavala Rallisi ‘’ olacak. Bu proje iki kardeş şehri birbirlerine yaklaştıracak önemli bir adım diye düşünüyorum.

   Geçen ay biz festival için Kesckemet’e gittiğimizde Bay Gabor, geçen sene Avrupa Birliği’nden “Sivil Toplum Kişisi” ödülünü almış bir dostumuzdur. Gerçekleştirdiği sunumda Kesckemet şehrinin 2018 yılında “Avrupa Gençlik Başkenti” adayı oldu ve finale kaldılar. Biraz araştırdığımızda şunu gördük; bizim ülkemizden de katılan İstanbul, Erzurum, Ankara gibi belediyeler vardı. Bunların arasından finale kalabilmek önemli bir işti.

   Şunu düşündük; kardeş şehrimiz burada ki kardeşlerine bu süreci anlatmalıydı. İkincisi de kardeşliğin gereği bu yola çıkmış olan Kesckemet şehrine; kardeşleri olarak gereken desteği verebilmekti. Şimdi bu toplantının ardından sadece biz Süleymanpaşa olarak değil; bütün Trakya’dan gelen Kent Konseyleri, diğer ilçe belediyelerimiz ile beraber Kesckemet’e katkı verebilmek için bir süreç başlatacağız” dedi.

   Kesckemet Belediyesinin Genç Belediye Meclis Üyesi MâtyâsNemscik ve Proje Sorumlusu FarkajGabor katılımcıları projenin başlangıç ve süreci hakkında bilgi verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın