Cuma , 29 Mart 2024

ZİÇEV’DE KEÇE YAPIM KURSU

   İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü, ZİÇEV ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ZİÇEV’ in projesi kapsamında engellilere yönelik kurs düzenlenledi.

   Kurs İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde “Hafif Düzeyde Zihinsel Engellilere Yönelik Keçe Yapımı” Projesi kapsamında yapılıyor.

   Kursun başlamasıyla ilgili olarak düzenlenen törende ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş şunları söyledi: “Bugün burada beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ben; her gün ama her gün çocuklarımın soluduğu o temiz havayı soluyorum. Sizlerde fark edeceksinizdir. Hepinize teşekkür ediyorum.”

   Güneş’ten sonra İŞKUR Tekirdağ Müdürü Yaşar Esen yaptığı konuşmada; “4857 sayılı kanunda engelli çalıştırma zorunluluğu olan iş yerlerinden kesilen cezalardan tahsil edilen parayla bu projeyi yürütüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

   ZİÇEV’ in yürüteceği Projenin amacı: Tekirdağ’da tespit edilen 15 yaş üzeri 10 zihinsel engelli bireye “KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI” konusunda eğitim verilmesidir. Eğitim 15.12.2015 tarihinde başlayıp, 25.05.2015 tarihinde sona erecektir. Eğitim 115 fiili gün sürecektir. Eğitime katılan kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 TL ücret verilecek olup, kursiyerlerin GSS ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacaktır. Ayrıca, Kursta kullanılacak olan temrin malzemeleri bedeli, Ulaşım/Servis hizmetleri bedeli de İŞKUR tarafından karşılanacaktır. İŞKUR tarafından tahsis edilen toplam kaynak miktarı 56.380 TL’dir.

   Projenin kaynağı: Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı iş kanununun 101. Maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezaları fonudur. Bu projenin asıl hedeflerinden biride engellilerimizi topluma ve üretime kazandırmak olup inşallah bu proje ve kurs sonunda engelli kardeşlerimiz toplumda daha geniş yer bulacaklardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın