Cumartesi , 20 Nisan 2024

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI

   Süleymanpaşa Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yaptı. Toplantıda; 21 gündem maddesi ile Aralık ayında yapılan belediye meclis toplantısında ihtisas komisyonlarına havale edilen evraklarda görüşülerek karara bağlandı.

   Meclis gündemin 6. maddesinde yer alan “Belediyemiz tarafından şehrimize ait değerlerin gelecek kuşaklara tanıtılması ve aktarılması amacıyla; “Katil Hasan” lakaplı klarnet sanatçısı Hasan GİZLENCİ‟ nin heykelinin Süleymanpaşa İlçesinde uygun görülen bir yere yapılması talep konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması.” maddesi ile ilgili olarak Eşkinat açıklama yaptı. Eşkinat’ın; “Soyut heykellerin yanı sıra somut heykeller konusunda da adım atmak istiyoruz. Bu şehrin marka değeri olmuş kişilerinin heykellerini şehrimize kazandırmak istiyoruz. Katil Hasan (Gizlenci) Tekirdağ kadar tanınan ünlü bir klarnet sanatçımız. Onu da ödüllendirmek ve ölümsüzleştirmek için meclisimize böyle bir talep getirdik” açıklamasının ardından madde oy birliği ile Kültür Komisyonuna sevk edildi. Meclis toplantısı yaklaşık iki saat sürdü

   Eşkinat toplantı sonunda yaptığı konuşmasında; “Şehrimizin gelişimi için attığımız bazı adımlar bürokrasiye takılıyor. Benim sizlere bir teklifim var. Eğer parti grupları uygun görürse önümüzdeki hafta içinde şekline de beraber karar vereceğimiz “Süleymanpaşa’nın gelişimi” diye bir komisyon kuralım. Üç partinin de grup başkanları bu komisyonun içinde olsun. Oturalım değerlendirme yapalım. Buranın geleceği ile ilgili atılacak adımları tartışıp genel yönetim ile görüşelim. Milletvekillerimize neleri götüreceğimizi hep beraber belirleyelim. Daha çağdaş bir şehirde yaşayabilmek istiyorsak milletvekillerimize birlikte uyum içinde çalışma götürmemiz lazım. Bu hepimizin, bu şehrimizin çıkarı için” dedi.

   Şubat ayı toplantısının, 3 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 10.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılmasının açıklanmasıyla yılın ilk meclis toplantısı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın