Salı , 23 Nisan 2024

YEDİ AYDA ÜÇ BİN ÜYE

   Nisan 2015 tarihinde3-13 yaş arası çocukların; sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkıda bulunmak,, kent kültürü, kent yaşamı konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, bu konularda çocuklarında fikir ve düşüncelerini ifade edebileceği bir çocuk platformu oluşturmak amacıyla kurulan Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü’nün üye sayısı 7 ay’da 3.000 ulaştı. Çocuk Kulübü; Süleymanpaşalı çocukların sosyal, kültürel ve kişisel açıdan gelişimini hedefliyor.

   Çocuk Kulübü’ne üye olan çocuklar; kulübün gerçekleştirdiği sosyal aktivitelere katılıyor, kulübün hediyeleri ile karşılaşıyorlar. 23 Nisan 2015 tarihinde Süleymanpaşa’da gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği’ne binlerce çocuk katılmış ve eğlenceli dakikalar geçirmişti. Bu yıl ikincisinin düzenlenmesi planlanan Çocuk Şenliği için çalışmalar başlatıldı.

   Süleymanpaşa Belediyesi; öğrenmeye, eğlenmeye ve farklı sosyal aktiviteler içerisinde bulunmaya herkesten daha fazla ihtiyacı olan Çocuk Kulübünün üyelerine, 51. Kiraz Festivali alanında kurulan oyun parkından ücretsiz olarak faydalanmalarını sağladı.

   Geleceğim mimarlarını yetiştirmek için ve mutlu çocuklar, mutlu gelecek hedefi ile yola çıkılarak kurulan Çocuk Kulübü; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Gençlik Merkezi bahçesinde TRT Çocuk kanalında yayınlanan “Köstebekgiller” gizgi dizisinin maskotlarının eşlik ettiği 1. Çocuk Şenliğini düzenledi.

   2015-2016 eğitim – öğretim yılının başlayınca Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Barbaros İlkokulunu ziyaret ederek, geleceğin teminatı 1. sınıf öğrencilerine Çocuk Kulübünün hazırladığı kalem kutusu ve kurşun kalem hediye ederken her hafta bir sınıfın İstanbul Vialand oyun parkına gideceği müjdesini verdi. Eşkinat’ın müjdesini verdiği geçtiğimiz hafta başlayan projenin ilk otobüsünün yolcuları Sevgi Evlerinde kalan çocuklar oldu.

   Konuyla ilgili olarak Eşkinat şunları söyledi; “Hayata geçirdiğimiz projeler ile vatandaşlarımıza destek olmaya gayret ettik. Başlattığımız kampanyalarla elimizden geldiğince eğitime katkıda bulunmaya çalıştık. Duyarlı vatandaşlarımız da her zaman yanımızda olarak bizi yalnız bırakmadılar. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler Süleymanpaşalıların desteğiyle devam edecek. İkinci kez düzenleyeceğimiz Çocuk Şenliğimiz için çalışmalara başladık. Tüm çabamız; geleceğin mimarları çocuklarımız için. Süleymanpaşa’daki çocuklarımızı bir araya topladığımız Süleymanpaşa Çocuk Kulübü’nün eğlence etkinlikleri devam edecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın