Salı , 19 Mart 2024

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİNDEN BIKTIK”

Tekirdağ Süleymanpaşa’da Emekli Astsubaylar, MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun vermiş olduğu yasa önerisini protesto ettiler. Süleymanpaşa’da Hasan Ali Yücel Meydanı’nda toplanan bir grup emekli astsubay, astsubayların özlük haklarının verilmediğini, üvey evlat muamelesi gördüğünü, tazminat haklarından mahrum bırakıldığını, bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.

Derviş Ekinci, grup adına yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Omurgası, Bel kemiği, Fedakar, Cefakar, Çilekeş, Vatan, Sevdalısı Astsubay Kardeşlerim.

Bu gün, yine TSK’de, Binbaşılara uygulanmak istenen, Kanun Teklifi yapılmasında, Büyük bir adaletsizliği, büyük bir ayrımı Yaşıyoruz.

Tekirdağ’da,  basın açıklaması yaparak, bu adaletsizliği protesto ediyoruz.

TSK, Uygulanan Ayrımı, Ayrıcalığı, Adaletsizliği Kınıyoruz!

MHP Bursa MV. Mustafa Hidayet Vahapoğlu , Tarafından sözde Binbaşıların Mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için kanun teklifinde bulunuyor..

En zor şartlarda görev yaparak, En çok şehit vere. Meslek gurubunun başlarında Astsubaylar gelmektedir, Bizler hiçbir tazminattan yararlanamıyoruz.. TSK’ inde uygulanan adaletsizlikler, Astsubayların içinde büyük bir yara olarak yaşamaktadır.

MHP Bursa Milletvekilinin, Astsubayları yok sayarak, adaletsiz bir, kanun teklifinde bulunmasını kınıyoruz.

Sayın Vekil, Bilsin ki, Bizler Astsubaylarız. Ordumuzun belkemiği ve omurgasıyız, Karada, Havada, Denizde, her yerde, Karda, Yağmurda, Çamurda, Gece gündüz, soğuk, Sıcak demeden, Vatanımıza, Milletimize, Devletimize, Ordumuza Şerefiyle hizmet eden. Kahramanlarız.

Savaş Meydanlarında, cenk yapan, Mehmetçikle Yan yana savaşan Kahramanlar bizleriz.

Vatan Uğruna her gün ölen, Cenazeleri, Sıra, Sıra gelen İsimsiz, Kahramanlar da bizleriz.

Ey MHP Bursa Milletvekili, Tekirdağ’dan sana sesleniyorum. Sen eline silah aldın mı, Düşmana bir tek mermi attın mı, dağda, çamurda ,karda yattın mı, Ölmeyi, Öldürmeyi bilir misi?. Sen bunları bilmezsin, kimin yalakalığını yapıyorsun. Astsubaylarla ve Binbaşılar için birlikte, verilen kanun teklifine iki elini kaldırarak kabul etmedin. Şimdi ne oldu, Ne hakla ayrım yapıyorsun. Bizler binbaşıların hakları için de mücadele etmekteyiz.. Vekilsen, Vekilliğini bil.

TSK’ya Tamiratı mümkün olmayan, bir ayrımı getirme. Eğer senin verdiğin teklif, kanunlaşırsa TSK büyük bir kötülük yapmış olacaksın. Orduda Subay Astsubay düşmanlığı oluşacak ve Ordu parça parça olacaktır. O kanun teklifine Astsubayları da dahil etmelisin veya Geri çekmelisin. Sayın Vekil Geri çekmelisin.

Biz Askerlerin, 2230 yıldan beridir değişmeyen temel değerlerimiz, vatana, millete, bayrağa olan sevdamız ve ordumuza, devletimize olan sadakatimiz vardır.

TSK’de 45 yıldan beridir, biz astsubaylara Uygulanan üvey evlat muamelesinden bıktık. Canımız çok acıyor artık, Canımız çok acıyor..

TSK’de hak, hukuk, adalet, dağıtımına baktığımızda, Astsubayların yok sayıldığı, ötekileştirildiği görülmektedir. Anayasada Eşit yurttaş olan Astsubaylar, nasıl oluyor,da TSK’de eşitsiz yurttaş oluyorlar.

Halbuki Astsubaylar, devletimizin, Ordumuzun en saygılı, en itaat eden kesimini oluşturmaktadır.

TSK’de Beyazlar/Siyahlar ayrımı yapılıyor. Haksızlık, Eşitsizlik, Bencillik, Kışkançlık, ilkelerinin Astsubaylara uygulanması, TSK’nin ayıbıdır.

Astsubayların sorunları, 1960 yılından itibaren başlıyor. Kenan Evren darbesi ile devam ettiriliyor. 30 yıllık bir astsubay bir günde Üsteğmen seviyesine düşürülüyor. Son olarak da FETO elemanları hak, hukuk ve adalet, dağıtımında makasın ağzını sonuna kadar açıyorlar.

Peygamber Ocağı Ordumuza adaletsizliği Generaller getirdiler,

Kendileri, 6 adet tazminat alıyor, Astsubaylara bir tanesini vermiyorlar.

1 görev tazminatı, 2. makam tazminatı 3. temsil tazminatı

4 komutanlık tazminatı 5. kadrosuzluk tazminatı, 6. kara su tazminatı, Adı altında yarbay rütbesinden, Genel Kurmay Başkanına kadar olan General ve Subaylara Maaşlarına ilave olarak, 6 adet tazminat almaktadırlar.

Tazminatların Rütbelere göre dağılımı şöyledir.

1. GENKUR.BŞK. Her ay 10.000 TL alıyor

2. KUVVET K.LARI ,, 7.128 TL alıyor

3. OR GENERALLER ,, 8.408 TL alıyor

4.KOR GENERALLER ,, 5.407 TL alıyor

5. TÜM GENERALLER ,, 4.838 TL alıyor

6. TUG GENERALLERE ,, 4.482 TL alıyor

7. KD.ALBAYLAR ,, 3.261 TL alıyor

8. ALBAYLAR ,, 2.829 TL alıyor

9. YARBAYLAR ,, 1.440 TL alıyor

10 ASTSUBAYLAR ,, (SIFIR) alıyor

TSK uygulanan tazminatlar adaletsizliği de protesto ediyoruz

Paşalarımız bu tazminatları her ay maaşlarına ilaveten, almaktadırlar. Kahraman Astsubaylara, Bir Tanesini vermediler, Verdirmediler.

Tekirdağ’dan, Milli Savunma Bakanlığına Sesleniyorum,

Genelkurmay Başkanına sesleniyoruz,

Üstlerin Hukuk’u, astların hukukuna egemendir anlayışından kurtarın, TSK’ni, Peygamber Ocağını Diyorum.

TSK’da, Üstün olan, liyakat olsun

TSK’da, Üstün olan, bilgi olsun,

TSK’da, Üstün olan, tecrübe olsun,

TSK’da, Üstün olan, emek olsun,

TSK’da, Üstün olan, görevin riski olsun,

TSK’da, Üstün olan, adalet olsun,

TSK’da, Üstün olan, hukuk olsun, TSK’da, Üstün olan, güzel ahlak olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın