Salı , 19 Mart 2024

TOPLUM RUH SAĞLIĞI BİR YAŞINDA

TOPLUMRUH   Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesinde Kapaklı’da geçen yıl kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin çalışmaları düzenlenen programda anlatıldı. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin bir yıllık çalışmalarının anlatıldığı programa; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Karaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ile Çerkezköy Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ve hasta yakınları katıldı.
Çerkezköy Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Psikiyatri Uzmanı Özgül Gülömür Çınar; amaçlarının ağır ruhsal bozukluğu olan vatandaşları sağlıklarına kavuşturmak olduğunu belirterek “Biz bu işi hastaları hastaneye yatırmadan yapmaya gayret ediyoruz. Hastalarımızın yeti yitimini asgari seviyeye çekmek, sosyal işlevlerini sağlamak ve istikrarlı hale getirmek istiyoruz” diyerek çalışmaları anlatma konuşmasına başladı.

   Ruhsal sağlığı olan hastaların toplum hayatı içinde geçirdikleri süreyi artırmak istediklerini belirten Çınar konuşmasının devamında şunları söyledi; “En önemli amacımız ise insanlardaki ruhsal hastalıklarla ilgili damgalama eğilimini azaltmaktır. Çünkü insanlar ruhsal hastalıkları olduğu gerekçesi ile işlerinden çıkarılabiliyor. Dolayısıyla hastalarımız, rahatsızlıklarını saklamak zorunda kalıyor.”
Merkezde 105 kayıtlı hasta bulunduğunu belirten Çınar, “Günde ortalama 8 hasta muayene oluyor. Burada hastalarımıza bireysel ve grup terapileri uyguluyoruz. Hizmet içi eğitimler veriyoruz. Hastalarımız evlerinde ziyaret ediyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne olan katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı adına Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ve Kapaklı Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ayşegül Ölke’ye teşekkür plaketi verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen yapılan sunumdan çok etkilendiğini söyleyerek “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özgül çok güzel çalışmalara imza atmış. Çok etkilendim ve duygulandım” dedi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarından oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın