Cumartesi , 20 Nisan 2024

TESKİ LOJİSTİK MERKEZİ

TESKİ; yatırımlarına devam ederken, mevcut ve yatırımı tamamlanan altyapı tesislerini etkin bir şekilde işletebilmek için ihtiyacı olan lojistik merkezini Çorlu’da törenle hizmete açtı. Açılış törenine; Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları; İbrahim İçöz, İ.Feyzi Ünal ve A.Soner Ergin, TESKİ Kurucu Genel Müdürü Halim Orta, daire başkanları, birim müdürleri, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını TESKİ Çorlu Şube Müdürü Selçuk Küçüker yaptı. Küçüker konuşmasında; TESKİ Çorlu Lojistik Merkezi’nin sadece Çorlu’ya değil Tekirdağ genelindeki ilçe şube müdürlüklerine de hizmet verecek kapasitede olduğunu söyledi.

Küçüker’den sonra kürsüye TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa davet edildi. Başa konuşmasında; “TESKİ olarak yaptığımız dev yatırımların yanı sıra, işletilmesi gereken tesislerin ve sistemlerin ihtiyacı olan malzemelerin depolanması amacıyla böyle bir lojistik merkezine ihtiyaç duyulmuştur. Bu merkez özellikle büyükşehir belediyemizin il sınırlarının merkezi bir konumunda olan Çorlu’dur. Lojistik merkezinin kurulmasına karar verildikten sonra yer arayışına girdik ve bu konuda Çorlu Belediye Başkanımız ve ekibi bize çok yardımcı oldu. Kendilerine teşekkürlerimi sunarım.

Şu anda gördüğünüz bu tesis kiralandığında gerçekten terk edilmiş gibiydi. İlgili daire başkanlıklarımızla detaylı bir iş bölümü yaparak Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından temizlik, tadilat, boya ve badana işleri yapılarak güvenlik görevlisi temini yapılmıştır. Ayrıca iş güvenliği önlemi kapsamında gerekli çalışmalar yapılmış ve yönlendirici çizgiler sağlanmıştır. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından ilgili alanlara internet bağlantısı sağlandı, kablosuz bilgisayar ağı oluşturuldu, telsiz telefon bağlandı ve depo bünyesinde bulunan bilgisayarların bakım onarımı yapılıp çalışır duruma getirildi. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından TESKİ Lojistik Merkezinde kullanılmak üzere 1 adet forklift alımı gerçekleştirilmiş ve 1 adet araç takviyesinde bulunulmuştur. Lojistik Merkezinin elektrik tesisatı elden geçirilmiş, bina arkasında mevcut açık alanda satıh iyileştirme ve düzleştirme çalışması yapılmıştır. Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra; Malkara İbribey Malzeme Deposu (Araç Lastikleri ve Elektrik Trafoları) ile Çorlu Hıdırağa Mahallesinde Çorlu Belediyesine ait depodaki altyapı tesisat malzemelerinin TESKİ Lojistik Merkezine taşınması sağlanmıştır. Genel Müdürlüğümüzün harcama birimleri tarafından faaliyet alanımızda kullanılmak üzere alınan her türlü malzeme Çorlu Lojistik Merkezinde toplanmaktadır. Dolayısıyla bu lojistik merkezi sadece çorlu şubeye değil Tekirdağ genelindeki tüm TESKİ İlçe Şube Müdürlüklerine malzeme sağlamaktadır. Çorlu Lojistik Merkezinin Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başa’dan sonra kürsüye davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Konuşmasında tesisin herkese hayırlı olmasını dileyen Albayrak özetle şunları söyledi: “Hızlı bir çalışma içindeyiz. Lojistik Merkezimiz Tekirdağ’a hayırlı olsun. TESKİ, Tekirdağ’a yakışır hizmetler yapmaya devam edecek.”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen son kişi Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz oldu. Şaşmaz konuşmasında şunları söyledi: “Güzel tesisin açılışında hep birlikteyiz. Ben 33 yıldır çalışan kamu görevlisi olarak yıllardır çalıştığımız vilayetlerde, ilçelerde genellikle kamu hizmeti gören kamu binalarında malzemelerin depolandığı yerler o binaların bodrum katlarında, yöneticilerin gözünün önünde görmek istemediği eşyaların atıldığı ve çoğunlukla düzensiz olarak atıldığı yerlerdir. Bir malzemeyi bulmak için o malzemeyi oraya koyanın dahi günlerce aramadan sonra bulduğu yerler olarak anılırdı. Özel sektörlerde yıllarca kullanılan ve lojistik merkezi olarak adlandırılan bu gibi malzeme depolanan yerlerin maalesef kamuda özellikle de mahalli idarelerde bu tür örneklerini görmek son derece zor. Örnek bir tesis olduğunu düşünüyorum. Bu merkez, kamu hizmetinin görülmesinde, mahalli idare hizmetinin görülmesinde de çok önemli bir hız kazandıracak, ivme kazandıracak bir yer olarak görüyorum. Ben bu nedenle TESKİ’nin genel müdürünü ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Kamuda ve özellikle de mahalli idarelerde bu tür örnek tesislerin yaygınlaşması, diğer birimlere ve kamu kurumlarına da örnek olmasını diliyorum. Açılışı yapılan tesisin Tekirdağ ilinde yürütülen mahalli idare hizmetlerine özellikle de TESKİ’nin altyapı çalışmalarına önemli bir katkı sunacağını biliyorum. Tesis hayırlı, uğurlu olsun.”

Konuşmalardan sonra TESKİ Çorlu Lojistik Merkezinin açılış kurdelesinin kesilmesi ve katılanların Lojistik Merkezi gezmesiyle tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın