Çarşamba , 24 Nisan 2024

TERÖR-SEÇİM- AYÇİÇEK FİYATI

Ak Parti’nin 17 Ağustos’ta verdiği 14. yıl kahvaltısında Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay ve Tekirdağ Milletvekillerine sorulan bazı soru ve cevapları:

   Seçim 2016 baharına kalabilir. Bu durumda azınlık hükümeti mi kurulacak?

Soruya Akçay’ın cevabı “O da ihtimaller arasında. Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecekler ama 7 Haziran’dan bu yana Bahçeli “Millet bize ana muhalefet görevini verdi” diyerek kendini dışarıda bıraktı. İnşallah kurulur” cevabını verdi.

   Terör 14 sene sonra yeniden başladı. Her gün şehit haberleri geliyor. Terör yeniden nasıl başladı sorusuna Akçay “Biz süreç başlattık ama onlar silah doğrulttular. Geldiğimiz noktada çatışmazlık ortamı istismar edildi. Biz; elimizi taşın altına koymaya hazırız. Biz; muhatabımızı değiştiririz. Buna çözüm bulmak için çalışırız” cevabını verdi.

   Terörle ilgili çalışmalar yeterli olmadı ki yeniden başladı. Terörü nasıl sona erdireceksiniz sorusuna Ak Parti 22. Dönem Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Ahmet Kambur cevap verdi: “Yapılan araştırmalar %80 AKP ve CHP tabanının bu hükümeti istemediğini belirtiyor. 14 Kırmızı Çizgi belirledi CHP. Biz; Suriye ile kardeş olacağız diyorlar. Esed halkına zulmediyor. Biz kalkacağız bununla kardeş olacağız. Ak Parti bunu kabul ederse hükümet kuracağız. Ak Parti bunu kabul etmez. Başbakan da bunu açıkladı.

     Şu anda PKK hakikaten ilk defa vuruldu. Depolarının %80’nini vurdu, zayiat verdirdi. Devlet gerçekten 1984’ten bu yana ilk defa ciddi mücadele veriyor. Bu ülke 250.000 evladını Çanakkale Savaşları’nda kaybetti. Bu ondan da kötü; kim olduğunu bilmiyorsunuz. Çok ciddi bir zarar verildi. Şu anda cam havliyle saldırıyorlar. “Ne zarar verirsek kar” mantığıyla saldırıyorlar. Terörü bitiremezsiniz. Hangi ülke bitirmiş? Burada ne kadar uyanık olursan, ne kadar az zarar görürsen iyidir.

     17-25 Aralık’ta operasyon oldu. Eğer Türkiye bu kadar soyulsaydı; Türkiye bugüne gelemezdi. Şu anda o bakanların dokunulmazlığı kaldırıldı. Ülkenin hekim, savcısı var. Araştırılsın.”

Kambur’un konuşmasından sonra Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel şunları söyledi: “Yolsuzlukla mücadele konusunda samimilerse 298 milletvekili ile gelirler, önerge versinler ve bizim eski bakanlar yargılansınlar.”

   Seçim sonrası Tekirdağ’ın 8 kaymakamının tayini çıktı. 8 kaymakamında 3 yılı dolmuş muydu? Sorusuna Akçay “Bu bakanlığın tasarrufunda, bizim tasarrufumuzda değil” cevabını verdi. Yel: “Kaymakamlık atamalarında; kaymakam 2 yılı doldurmuşlarsa atama yapılabilir. Bu atamalarda kaymakamlar vali yardımcısı olarak atanırlar. En fazla 3 yıl kalabilirler” dedi.

   Adliye sarayı yapımı ile şehir hastanesinin yapımı hakkındaki sorulara Milletvekili Mustafa Yel cevap verdi: “Şehir hastanesi Kamu Özel Ortaklığı ile yapılacak. Bunun dışında 18 proje var. Fiyatın düşürülmesi için cumhurbaşkanından teklif var. Biraz daha makul fiyatlara çekilebilmesi için çalışmalar var. Firmalarla pazarlıklar yapılıyor. Kasım ayında yer teslimi yapılacak.

     Adliye Sarayı’nda Sonbahar’da yer teslimi yapılacak. Bunlar ödeneksizlikten değil proje değişikliğinden kaynaklanıyor.”

   Yel üretimi burada merkezi İstanbul’da olan fabrikaların vergileri konusuyla ilgili olarak meclise önerge vereceğini şu cümlelerle anlattı: “Vergi ile ilgili Tekirdağ gibi illerin negatif etkilendiğini söylüyorum. Fabrikalar burada üretiyor merkezleri İstanbul’da olduğu için İstanbul’a vergi yatırıyorlar. Bu konuda negatif ayrımcılık yapılsın diyoruz. Toplanan vergilerin üretim yerine dönüştürülmesi için önerge vermeyi düşünüyoruz. Buraya daha fazla vergi verilmesini, vergilerin arttırılmasını istiyoruz. Onlar vergilerini merkeze yatıracak, devlet burada üretilen kadarının bize aktarımını yapacak. Benim söylediğim bu.”

   Ayçiçeği fiyatı ve desteklenmesi ile ilgili soruya Kambur şu cevabı verdi: “Çiçek piyasada 1.400 altına düşmeyecek. 300 desteği var. 1.700, ÇKS desteği var 360-375 arasında olacak bu destek; ayçiçeği fiyatı 1.760-1.775 arasında olacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın