Salı , 19 Mart 2024

TEKİRDAĞLI YAYALAR UÇMAYI ÖĞRENMELİ

     Tekirdağ halkı, bitmeyen kaldırım işgallerinden bıktı. Tekirdağlılar yaya kaldırımlarını işgal eden araçlara neden işlem yapılmadığını merak ediyorlar. Kaldırımlar arabalar tarafından işgal edildiğine göre bizler nereden yürüyeceğiz? Biz yayalar yürüyemediğimiz kaldırımlar nedeniyle uçmayı mı öğrenmeliyiz?

   Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi’nde kaldırımlarda yayaların yerini Arabalar almış durumdadır. Kalırımlar resmen araç işgallerinin altındadır. Yayalar yürümek için caddeleri kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Bildiğim kadarıyla yasa gereği aslında binaların giriş katları otopark yapılmalıdır. Yasada ki bir maddeden faydalanan belediyelerin çoğu buraların dükkân veya mesken olarak yapılması için bir bedel alarak buna izin vermektedirler. Böyle olunca dükkan veya mesken sayısı artarken otopark sayısı da sıfırdan yukarı çıkamamaktadır.

   Belediyelerin cadde kenarlarına yayaların yürümesi için yaptıkları kaldırımlar her zaman olduğu gibi bugünlerde de araçların park alanı olarak kullanılmaya devam edildiğinden özellikle akşam saatlerinde sokağa çıkan yayalar; araçlar kendi yollarını işgal altına aldığı için yoldan yürümek zorunda kalmaktadırlar.

   Tekirdağ halkı bizlere bizlerde onların bu sorduklarını yetkililere iletiyoruz:

Kaldırımlar işgal altında olduğuna göre biz nereden yürüyeceğiz?

Kaldırım işgallerini kim durduracak?

Şehir içi trafiğinin kontrol ve denetimine hangi kurum bakmaktadır?

Yürüyemediğimiz kaldırımlar olduğuna göre biz yayalar bu şehirde istediğimiz yere gitmek için uçmayı mı öğrenmeliyiz?

Belediyeler Tekirdağ’daki bu otopark sorununa ne zaman el atıp, çözmeyi düşünüyorlar?

Bu kaldırım işgallerinin cezası yok mudur? Varsa bu işlem neden yapılmıyor?

   Tekirdağ Halkının bu sorularını bizde ilgililere iletiyoruz. Cevap verdiklerinde buradan yayınlayacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın