Perşembe , 28 Mart 2024

TEKİRDAĞ’IN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

   CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Tekirdağ’ın kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Köprülü’nün 13 Kasım Tekirdağ’ın kurtuluşu ile ilgili mesajı:

   Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynayan, düşman işgaline karşı kahramanca zafer yazan Tekirdağ’ımız; bundan 93 yıl önce verdiği mücadele ve direnişle tarihe adını yazdıran örnek bir kent olmuştur.

   Tekirdağlılar geçmişte olduğu gibi bugün de, verdiği tarihi mücadeleyi unutmadan Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını aynı azim ve kararlılıkla gelecek kuşaklara taşımak ve yaşatmak için aynı bilinçle devam etmektedirler.

   Tekirdağ’ımız milli mücadele azmine sahip, kadını ve erkeğiyle toprağını, bayrağını canları pahasına nasıl savunduğunu dünyaya gösteren bir şehirdir. Tekirdağ’ımız tüm ilçeleri ile 93 yıl önce olduğu gibi bugünde kardeşliğin, barışın, demokrasinin, yurtseverliğin kenti olarak parmakla gösterilmektedir.

   Yıllar önce savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir şehir olan, üç Kemaller diyarı Tekirdağ’ımız; sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda ve sanayileşme de gösterdiği ilerleme ile Türkiye’nin öncü kentleri arasında yerini almıştır. Tekirdağ’ımız tüm ilçeleri ile büyük işler başarmaya devam edecektir. Demokrasinin ve laikliğin kalesi olarak kurtuluştan bugüne daha da büyük ilerleme arz eden Tekirdağ; çağdaş şehircilik ilkelerinin yerleşmesiyle her alanda hak ettiği yeri almaya devam edecektir.

   Bu temelde; hangi koşullar altında kurtuluşa ulaştığını bugün nasıl bir mirası ve emaneti devraldığımızı en çok bilenlerden biri olarak, doğup büyüdüğüm bu şehre Milletvekili olarak hizmet etmekten büyük onur duyduğumu bildirerek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Tekirdağ’ın 93. Kurtuluş yıldönümünü kutlarken, tüm hemşerilerime tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın