Perşembe , 28 Mart 2024

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Öğretmenler Günü’nü kutladı

BASIN AÇIKLAMASI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

Cumhuriyetimizin ilk yıllarından beri üstlendikleri, bilim ve özgür düşünce ile yoğrulmuş “Cumhuriyet kuşakları” yetiştirme görevini fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz, bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve azimle yerine getirmektedirler.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi de ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmiştir.

Eğitim kalitesinin olmazsa olmazı öğretmenlerin maddi ve manevi olarak rahat, özgür ve bağımsız olmaları gerçeğine rağmen öğretmenlerimiz, geçmişten gelen sorunların çözülemediği gibi bugün yeni sorunlarla karşı karşıya bırakılmaktadırlar.  Ekonomik sorunların yanı sıra partizanlık ve kıyımlarla öğretmenler asli işlevlerinden uzaklaştırılmaktadırlar.

Mevcut siyasi iktidara muhalif olan öğretmenler, hükümetin gözünde sakıncalı görülmekte, kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılırken, mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakları ellerinden alınmaktadır.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, öğretmenlerimizin; ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet’in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.

Bu duygularla başta,  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anarken; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum

 

 

Emre KÖPRÜLÜ

Tekirdağ Milletvekili

TBMM Başkanlık Divan Üyesi​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın