Çarşamba , 24 Nisan 2024

TARİHÇİLER ALBAYRAK’I ZİYARET ETTİ

   Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve yönetim kurulu üyeleri; Murat Taşan, Ahmet Sulbi, Mehmet İlhanlı, Ramazan Baran ve Ali Barbaros ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret etti.

   Bayol ziyarette yaptığı konuşmasında; sivil toplum kuruluşlarının bilgiyi ve kolektif çalışmayı önceleyen yapılarıyla kent kültürüne, toplumsal bilinçlenmeye ve demokrasinin işleyişine katkı sağladığını belirterek TTBBD’nin amacını ve hedeflerini anlattı.  Başkan Albayrak’a Tekirdağ’da gerçekleştirdikleri konferans ve etkinliklerle ilgili bilgiler veren Bayol; Tarih Bilinci Derneği’nin Tekirdağ’ın arşivlerde kalan tarihini gün yüzüne çıkarma konusunda çaba sarf ettiğinin altını çizerek, dernek çalışmalarına gösterdiği ilgi ve katılımlarından dolayı Başkan Kadir Albayrak’a teşekkürlerini iletti.

   Tarih Bilinci Derneği’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Albahyrak; Sivil toplum kuruluşlarının toplumun nabzını tutan demokrasi adacıkları olduğunu dile getirirken Tarih Bilinci Derneği’nin Tekirdağ için gerçekleştirdiği özverili çalışmaları gönülden desteklediğini ifade etti.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler veren ve Ekim ayının başında bulundukları belediye binasını tahliye ederek Tepedeğirmenleri mevkisinde kiraladıkları binaya taşınacaklarını aktaran Başkan Albayrak: “2017 ve 2018 yılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için inşaat yılı olacak. Yeni Belediye Binamızın, TESKİ binamızın, Şehir Otogarımızın, Kapalı Pazar Yerimizin inşaatlarına bu yıl ve önümüzdeki yıl başlayarak inşallah 2018 yılında hepsini hizmete açacağız. Belediyemizi taşır taşımaz hemen eski binamızı yıkıp yeşillendirerek meydan projemizin bir parçası haline getireceğiz. Amacımız bu meydan projesiyle 1928 yılının Tekirdağ silüetini ortaya çıkarmak. Daha sonra Telekom istikametinde ve sonra da Yapı Kredi Bankası istikametinde meydanı genişleteceğiz. Orta Cami, Eski Cami, Rüstempaşa Camisi ve Tekirdağ Valiliği açıkta kalacak şekilde şehre yakışır bir meydana kavuşacağız.

   Önceki dönem belediyemizin Tekirdağ Merkez ile ilgili bir trafik master planı vardı. Biz onu tüm Tekirdağ’ı kapayacak şekilde genişleterek bir plan hazırladık. Süleymanpaşa’da Köprübaşı’ndaki pazar yerini kaldırmadan trafikle ilgili düzenleme yapmak neredeyse imkânsız. Bu yüzden 2018 yılında hizmete açacağımız İsmail Yazıcı’daki otoparklı kapalı pazar yeri inşaatının tamamlanmasının ardından bu konuya ağırlık vereceğiz. Trafik Master Planımıza göre sahil şeridinde 5 büyük kavşak projesini hayata geçiriyoruz. Bu kavşakların ihalesi yapıldı. Hem döner kavşak hem de alttan geçiş olacak şekilde Altınova, Eski İskele, Cumhuriyet Meydanı, Otogar ve Hürriyet Mahallesi’nde yapacağımız kavşaklarla umuyorum trafikte ciddi bir rahatlama yaşayacağız.

    Başkan Albayrak, Hükümet Caddesi’nin,  Hayrabolu yolu üzerindeki eski mezarlığa kadar tamamının kaldırım taşlarının yenilenerek, ışıklandırmalarının yapılacağını ve asfaltlama işleminin gerçekleştirileceğini aktararak, “Önümüzdeki hafta yüklenici firma ilk kazmayı vurmaya başlayacak. 3.8 milyon TL’ye ihale ettik. Şehrin görsel yüzünü temsil eden bir cadde olması sebebiyle önemsediğim çalışmalardan biri” diyerek konuşmasını bitirdi. Çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın