Cuma , 19 Nisan 2024

SÜLEYMANPAŞA’DA BAYRAMLAŞMA

SÜLEYMANPAŞA'DA BAYRAMLAŞMA   Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu Kurban Bayramı’nda vatandaşlarla Tuğlalı Park’ta bayramlaştı. Tuğlalı Park’taVali Salihoğlu’nun vatandaşlarla olan bayramlaşmasına; Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri; Mustafa Yel ve Ayşe Doğan, CHP Milletvekilleri; Faik Öztrak, Candan Yüceer, MHP Milletvekili Bülent Belen, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, daire amiri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bayramlaşma sonrası Vali Salihoğlu ve beraberindekiler Süleymanpaşa Belediyesi Mutlukent Çay Bahçesi’nde bir süre sohbet etti.

     Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Bayramlaşma Yılmaz İçöz sahnesindeydi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye gelerek vatandaşların bayramını kutladı. Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi: “35 gün sonra Türkiye’de genel seçim var. Saate vurulduğunda 780 saat yapıyor. Bu süreci çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.”

   Albayrak’tan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer davet edildi. Yüceer’in konuşmasından satırlar; “Kurban Bayramı, Ramazan bayramı diğer bayramlar olsun ve özel günlerimizde olsun bu güzel anları anlamına yakışır bir şekilde kutlamak isteriz. Bizler gerçekten siyaseti bulaştırmadık iftar sofralarında, şehit cenazelerinde siyaset yapmadık. Bizler sadece oraya giderek acıyı paylaştık, sevincini paylaştık, vatandaşlarımızın hemşerilerimizin sorunları neyse onları dinledik. Onlara giderek siyasi propaganda yapmadık Siyasetimizi az evvel il binamızda yaptık. Bu arada başta Tekirdağlı hemşerilerimin daha sonra tüm ulusumuzun, ülkemizin, İslam âleminin kurban bayramını kutlarım.

   Gönül isterdi ki, gerçekten bayram havasında kutlayalım. Bayram havasında geçirelim ama hep burukuz; her bayramda, her günümüzde, bir acıyla bir acı haberle uyanıyoruz. Bizler artık bunların son bulmasını istiyoruz onun için mücadele ediyoruz. 7 Haziran’da büyük umutlarla mücadele vererek sandığa gittik. Vatandaşımızın takdiri böyle oldu. Bizler de dedik ki saygı gösteriyoruz. Bu çıkan sonuca birileri saygı göstermedi, birileri de bu sonucu beğenmedi. Bizler seçilmiş milletvekili olarak 3 aydır çalışmıyoruz. Meclis çalışmıyor.

   Bakıyoruz ki bu sürede bu muhalefet bloğu deniyor ya; Ak Parti, MHP ve dışarıdaki diğer partili, bu muhalefet bloğu kök söktüre bilirdi. Bu ülkenin sorunlarını gerçekten çözebilirdi. Çözmek için gerekli olan adımlarını atabilirdi. Engelli ve emeklilerimizin sorunlarını ve en önemlisi ekonomik sorunlarını çözebilirdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu gerçekler var. Ekonominin kötü gittiğini görüyoruz ve yaşıyoruz. Bugün Kurban Bayramı; bugün birlik beraberliğimizin pekiştiği gün, bizler komşumuza düşman olmak istemiyoruz. Bize de düşman olsun istemiyoruz.

   Birileri kalkıyor, eline mikrofonu alıyor, bizi birbirimizi düşman ediyor. Toplumsal ayrışmaya sebep kin ve nefreti besliyor. İnsanlarımızı ötekileştiriyor. Bunu yaparken; Türkiye’ye Türkiye demiyor, vatan, millet demiyor. Yatıyor kalkıyor başkanlık diyor. Benim bir sevdam var bu sevdamın adı başkanlık; başkanlık benim olmalı diyor, başka bir şey demiyor. Bizler geçmişten bugüne, kurtuluş savaşından bugüne, o zaman bizler; vatan, millet diyorduk. Önce Türkiye diyorduk. Şimdi de önce Türkiye diyoruz. 7 Haziran’da birilerinin nasıl kursağında bıraktıysak, sizlerden ricamız; artık bu heves bir daha oluşmamak için tamamen bitsin istiyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde akan kanı gözyaşının bir an önce dinmesini, ülkemize huzur ve bölgemize de gelmesi dileklerimle bayramınızı kutluyorum.”

   Yüceer’den sonra kürsüye Faik Öztrak geldi. Öztrak konuşmasında özetle şunları söyledi: “Mutluluk dilerken bir yandan da içimiz burkuluyor. Evlatlarını kaybeden anneleri düşünüyoruz, babaları düşünüyoruz, gençlerimizi düşünüyoruz. Tabutlara sarılan, ay yıldızlı tabutlara sarılan küçük çocuklarımızı düşünüyoruz. İçimiz yanıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra ne oluyor? Türkiye böyle bir manzara ile karşı karşıya kaldı. Türkiye çok partili düzene geçtiğinde ismet Paşa ilk seçimini kaybettiğinde “ben burada hem mağlubiyeti hem de büyük bir zaferi kazandım. Mağlubiyet; partim mağlup oldu, bir başka partinin iktidara geldi. Çok partili düzenekte benim zaferim yaptığımız en büyük işlerden biri” diyor. Böyle bir ruh hali içinde o tek parti iktidar düzeninden çok parti düzene geçerken; iktidar büyük bir rahatlılıkla el değiştire bilmişti. 7 Haziran’dan sonra farkında mısınız ne oldu? 13 yıllık iktidar tek olma vasfını seçmenlerimizin oylarıyla kaybetmesine rağmen iktidarı bırakmadı. Bugünkü hükümet; ne hükümeti, kimin hükümeti? Yine AKP hükümeti, geleli bir ay zor oldu. Ondan önceki uzun bir dönem; 4 ve 5 aylık dönem iktidarı devretmedi.

   Aynı dönemde bugünün cumhurbaşkanı, fiili olarak durum bellidir. Fiili olarak düzen değişmiştir, sistem değişmiştir. Sıra hukuki olarak değiştirmektedir. Söylediğimiz halde dikkate alınmadı. Bu bir darbedir. Darbeyi sadece silahlı güçler yapmaz. Darbeyi, iktidarı elinde tutanlar; silahlı güçlere emir-komuta zinciri içinde emir verme yetkisi olanlar fiili düzeni değiştirdim, şimdi bunu hukuki yoldan değiştireceksiniz dendiği anda bu apaçık darbedir. Böyle bir düzende bu gidişi gördük.

     CHP olarak dedik ki; “önce Türkiye” dedik Gittik % 60 ı meydana getiren diğer iki partiye; her ikisi de bizi ret etti. Bizler iktidar olmayız, hükümeti kurmayız dediler. Bizde dedik ki; gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Bakın her gün şehit cenazeleri geliyor. Her gün insanlarımızın canı yanıyor, ekonomi çığırından çıkmış vaziyette, kim derdi dolar 3binliranın özerine çıkacak, aldı başını gidiyor. Durdurmamızın mümkünatı yok. O zaman gelin biz; sizlerle hükümeti kurmaya razıyız” dedik. Ama şöyle olması lazım bu hükümet yüksek profili hükümet olmazsa bu hükümet ülkenin meselelerini halletmek demokrasiyi güçlendirmek amacıyla 4 yıllık bir hükümet olması lazım. Bir reform hükümeti olması lazım. Bu hükümet sürecinde bir birimize karşılıklı güven duyacağımız mekanizmaların kurulması lazım. Biz bir şey daha söyledik; hükümet yeni olmalı. Türkiye’deki güven endekslerine baktığınızda hepsi tarihi dipte, artık halk bu mevcut sisteme güvenmiyor. Bu mevcut yönetimin artık eskisi gibi iş başında olmaması ve mevcut yönetimin değiştiği imajının izlemini verecek bir hükümet kuracaksınız ki; bu beklentiler süratle değişsin ve ekonomide düzene girsin. Baştan hepsi kabul edildi bu amaçla koalisyon müzakerelerine oturalım denildi.”

     Yılmaz İçöz sahnesindeki bayramlaşmaya; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı V. Berkay Çakır, CHP İl Başkanı Şeref Çetin, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cenk Boduç, Yeşilsırt Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Özden, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın