Salı , 19 Mart 2024

SPOR LİSESİNİN TEMELİ ATILDI

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Çorlu’da Cumhuriyet mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde inşa edilecek 9. okul Çorlu Spor Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Çorlu Spor Lisesi temel atma törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü,  İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları; Tamer Dodurka ve Mehmet Zeki Gürcün, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya yaptı. Karakaya “Sizlere küçük bir tarihsel perspektif ile bugünkü temel atma törenini ifade etmek istiyorum. 18. ve 19 yy. sanayi çağı olarak başladı. Başta mekanizasyon çağı olmak üzere otomotiv ve ağır saniye olmak üzere sanayi anlamında çok ciddi adımlar atıldı. Fakat o dönem yaşanan sanayi devrimini ıskaladık. Aradan bir yüzyıl geçtikten sonra özellikle 21. yüzyılın başlarında yeni bir çağa adım attık. İkinci Cihan Harbinde ilk defa Amerika ordu içinde iletişim teknolojisinden faydalanarak interneti kullandılar. 1970 ve 1980’lerden itibaren bilginin çok rahatlıkla iletildiği, kütüphanelerce bilginin cep telefonuna sığabildiği iletişim çağına girdik.

    Ülkemize bakarsak 1970’ler okuma yazma seferberliğini yapmaya başladığımız dönem olarak yaşanılan bilgi ve iletişim çağını yeterince kullanamadığımız anlamına geliyor.  Bu dönemleri iyi kullanamamamızın en önemli nedenlerinden biri eğitim. Tüm dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye eğitimde 46. sırada yer alıyor. Daha özele inerek Tekirdağ’a baktığımızda ilimizin eğitim kalitesi ve başarı sıralaması gelişmişlik düzeyinin çok altında. 81 il genelinde Tekirdağ 46. sırada yer alarak olması gerekenden çok daha geride. Bugün atmakta olduğumuz bu temel birçok açıdan önem arz ediyor. Tekirdağ ili 46. Sırada değil 11 İlçeye 11 Okul Projemiz ve Milli Eğitim Teşkilatımızın çabaları ile daha üst sıralarda yer alabilsin.

     Okulumuz iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm kapalı spor salonunun yer alacağı 909 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. İkinci bölüm ise 24 dersliğin olduğu bölüm66 bin 911 metrekarelik alana sahip. İnşaat Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 7 milyon 699 bin 500 liraya mal olup bir yıl içinde tamamlanması ve Milli Eğitim’e teslim etmeyi planlıyoruz. Böylelikle Çorlu ilçesinde eğitim alanında büyük bir katkı yapmış olacağız. Binamız 21. yy şartlarına uygun modern bir şekilde tasarlandı. Ben bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Karakaya’dan sonra kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan oldu. Yaşanan darbe girişimine değinerek, darbenin nereden gelirse gelsin karşısında olduğunu dile getirdi. Başkan Baysan, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi, sakın başkasına yapmayın diyerek başladığı konuşmasında, “Dünya’da hiç bir darbe yoktur ki! o ülkeye refah ve huzur getirsin. Özellikle 1970 ve 12 Eylül darbelerini yaşamış biri olarak, darbe kimden gelirse gelsin karşıyım. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik her türlü oluşuma da karşı olmamız lazım. Hiç kimse bu gelsin de bende ondan faydalanayım demesin. Hesapta, sapta, keserde size döner. Bu süreçte sakin olmamız lazım. Asker de bizim, poliste bizim, vatandaşta bizim. Türkiye dört tarafı kuşatılmış, terör belası içersine sokulmuş durumda. Maalesef hiç bir devletin kendisinden başka dostunun olmadığı ispatlanmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Emperyalistleri ülkemizi kuşatmayı düşündüğü bu ortamda bizim bizden başka dostumuzun olmadığını unutmamamız lazım. Bizi Suriyeliler gibi topraklarına alacak başka bir ülke de yoktur. Bizim Türkiye sınırları aşıp, kaçabileceğimiz bir ülke de yok. O bakımdan, bu son günlerde yaşanan olaylara herkes soğukkanlı ve samimi bir şekilde yaklaşsın ve asla demokrasiden vazgeçmesin” dedi.

    Başkan Baysan, insanın kendini geliştirebilmesi için eğitimin önemine değindiği ve ülkemizde eğitim seviyesinin daha da yükseltilmesi gerektiğine inandığını belirttiği konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kurulalı 2,5 sene olan ve hala eksikliklerini tamamlamaya çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi eğitime çok büyük bir katkı vererek, 11 ilçede 11 okul projesini yaşama geçirdi ve gerçekleştiriyor. Önümüzdeki günlerde bu okullar hizmete açılacak, bu okullarda geleceğin belediye başkanları, öğretmenleri, doktorları, hâkimleri ve milletvekilleri yetişecek. Ve onlar geriye dönüp baktıklarında ben Çorlu’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı okulda okudum ve bu günlere geldim diyecek.

    Çorlu’da bir spor lisesi yapılması konusunda Kadir başkanımız ile fikir birliğine vardık ve bu lise Trakya’da bir ilk oldu. Bu spor lisesi aynı zamanda Ergene halkına da hizmet edecek. Büyükşehir ve müteahhit firmanın da azmi ile bu inşaat bir yıldan önce tamamlanacaktır. Biz Çorlu Belediyesi olarak Çorlu’da spora yönelik yürüttüğümüz çalışmaların sonunda, bir çok dalda Dünya yada Avrupa şampiyonlarımız çıktı içimizden, Güreşte Dünya şampiyonumuz var, Tekvando dalında, basketbol ve voleybol dallarında Türkiye şampiyonlukları olan takımlarımız var. Briçte Avrupa ikincisiyiz. Birçok spor dalında başarılı sporcularımız var. Sporda birinci veya ikinci olmak bence önemli değil. Önemli olan yapabildiğiniz sporu yapabildiğiniz kadar yapmak.

     Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet binamızın yanındaki futbol sahası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından VİP saha olarak tescillendi. Hemen hemen her ay federasyonun maçları bu sahamızda oynanıyor. Kapalı Yüzme Havuzumuzu önümüzdeki günlerde hizmete sunacağız. Havuzumuzdan sadece Çorlu değil, Ergene ve Marmara Ereğlisi’ndeki öğrencilerimiz de yararlanacak. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi yanında Trakya’nın en büyük Tenis Kortu’nu inşa ediyoruz. Yaz kış resmi müsabakaların oynanabildiği bir spor kompleksi olarak hizmet verecek. Avcılarımız için uluslararası düzeyde  muazzam bir Trap sahası hazırlıyoruz. Trakoffçular için Şahpaz Mahallemizde yaklaşık 60 dönüm alanda 3 bin metrelik bir pist hazırlıyoruz.”

    Başkan Baysan’dan sonra kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Başkan Albayrak, darbe girişimini duyunca belediye binasının tüm ışıklarını yaktırdığını ve darbeye karşı sabaha kadar makamında oturduğunu ifade ederek “Ülke olarak darbelerden çok zarar gördük. Geçmişte darbeler başarılı olmuştu ama bu halkımızın direnci ile geri püskürtüldü. Darbe kalkışmasını haber alınca belediye binamıza gidip tüm ışıkları yaktırdım ve darbeye karşı sabaha kadar makamımda oturdum. Ne olursa olsun makamı darbecilere teslim etmemeye kararlıydım. Darbelere hayır. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet. Halka rağmen hiç bir şey yapamazsınız. Halkımızın birlik ve beraberliği bundan sonra ülkemizde darbeye kalkışacaklara tokat gibi cevap olmuştur. Tekirdağ halkı bugün olduğu gibi 12 Eylül 1980 yılında yaşanan darbe sonrası yapılan anayasaya en yüksek hayır oyu veren şehirlerin başında gelmiştir” dedi.

    Başkan Albayrak konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: “11 İlçeye 11 Okul Projesi özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanırken 2013 yılında rakamsal verileri almak için zamanın Milli Eğitim Müdürüne gittiğimde Tekirdağ’ın 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyacı olduğunu öğrendim. Bu diyalog bu projenin oluşmasında etkili olan sebeplerden birini oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk projem de “11 İlçeye 11 Okul Projesi” oldu.  Bugün de 9. okulumuzun temelini atmanın gururunu yaşıyoruz.”

    Kürsüye son davet edilen isim Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç oldu. Kılıç konuşmasında, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında bugün burada bulunabiliyor ve bu temel atma törenine katılabiliyorsak bunun tek sebebi, sokaklara çıkıp silahların ve tankların önüne çıkarak vatanını savunan 240 şehit ve binlerce yaralı vatandaşımız ve güvenlik güçlerimizdir. Milletçe başımız sağ olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vatan bizim, birlik ve beraberliğimiz var olduğu sürece ülkemizi kimse yıkamayacaktır. Milletimize geçmiş olsun. Belki bu millet olmanın gereğidir. Belki kendimize gelmemizi sağlayacak. Belki de şerden bir hayır doğacak.

   Sporun insanları birleştirici, barışa yönelten, kardeşliği ve sevgiyi aşılayan güzel bir tarafı vardır. Bu anlamda Trakya’da tek örnek olan bu lisenin Çorlu’da yapılmasının çok anlamlı ve isabetli olduğunu düşünüyorum. 11 İlçeye 11 Okul projesinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çorlu Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çorlu’nun nüfus olarak büyüklüğünü göz önüne alırsak, Çorlu bir okulu daha hak ediyor diye düşünüyorum” dedi.

 Konuşmalardan sonra edilen dua, kurdele kesimi ve temsili olarak butona basılarak temel atma töreni gerçekleşmiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın