Perşembe , 25 Nisan 2024

SARIKÖŞKTE AÇILAN SERGİ

   Tekirdağ Halk Eğitim Müdürlüğü İl Kültür ve Turizm Binasında aylık sergisini açtı. Yüzün üzerinde eserin bulunduğu serginin açılışını; Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan kurdeleyi birlikte keserek yaptılar. Açılış sonrasında sergiyi gezip eserler hakkında sahiplerinden bilgiler aldılar.

   Sergi hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın şunları söyledi: “Bu serginin konsepti; yağlıboya resim ve yüzde yüz elişçiliği gerçek deri çantalardır. Bundan sonra her ay bir etkinlik yapıyoruz. Geçen ay ebru sergisi açmıştık.

     Eserlerimizin tamamı, kursiyerlerimize ve öğretmenlerimize aittir. Süleymanpaşa İlçemizin sosyal hayatına bir katkı yapmak istedik. Biz; kültürel ve sanatsal faaliyetler yapan kurumuz. Deri Çantada 12, Yağlıboya’da 24 kursiyerimiz var. Haftanın 5 günü yarım gün kurs verilmektedir. Yağlıboya tabloların ebatları fark etmişsinizdir faklı, farklıdır. Bu tamamen kursiyerimizn tercihi ve çalışmasıdır. Sergimizin açılışına gelen ve bizlere destek veren herkese başta Sayın Valimiz, Vali Yardımcımız, ;il Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız olmak üzere bugün bizi yalnız bırakmayarak sergimizin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın