Cuma , 29 Mart 2024

SAĞLIK BULUŞMALARI BAŞLADI

   Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tabip Odası işbirliği ile yapılan sağlık bilgilendirme toplantıları, Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sevda Sarıkaya’nın Alzheimer hastalığı hakkında bilgi vermesiyle başladı. Bilgilendirme toplantısına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık bir saat süren bilgilendirme toplantısı soru cevap sonrasında Eşkinat’ın Sarıkaya’ya çiçek vererek paylaşımlarından dolayı teşekkür etmesi ve yaptığı konuşmayla sona erdi.

   Eşkinat konuşmasında şunları söyledi; “Artık yaşam koşulları değişti. Geniş aileler yerini çekirdek ailelere bıraktı. Sosyal ve ekonomik yaşamın içinde kadın ve erkeğin beraber çalışması dolayısıyla evdeki yaşlının bakım sorunu ortaya çıktı. Eskiden büyük ailelerde aslında bu hastalıklar hep varken bir şekilde tolere ediliyordu. Şimdi ise kadın ve erkeğin çalışmasından dolayı aynı bebekleri gibi yaşlılarını da bir yere bakımları yapılmak üzere bırakma zorunluluğu doğdu. Hocam hastalığı bir uzman olarak son derece güzel tanımladı. Kendisine değerli bilgileri bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

  Bizim hasta yakınları olarak, toplum olarak, özellikle de yerel yönetimler olarak iki tane temel görevimiz var. Bir tanesi bebekler için kreşler bir diğeri ise yaşlılar için kreşler. İlk defa bu niyete girdiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç dedi ki; ‘Senden bir şey rica ediyorum. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’ne git. Doktor Ahmet Ataç orda yaptı.’ Evet, Ahmet Ataç kendi döneminde bir Alzheimer bakım evi yaptı. Bir süredir de takip ediyoruz. Biz bu dönem içinde gerek bebekler için gerekse de yaşı ilerlemiş bebeklerimiz için bu iki önemli görevi de yerini getirmeyi kendimize bir borç biliyoruz.

     Bugün başlayan ve mart ayı sonuna kadar devam edecek bizim sağlık işlerimizin tabip odamızla ve sağlık müdürlüğümüz ile beraber başlattığı seri konferanslara da aynı bugünkü gibi hemşerilerimin ilgi göstermesini bekliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın