Çarşamba , 24 Nisan 2024

PERŞEMBE PAZARINDA DENETLEME

     Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri Perşembe Pazarında; pazar yerinde zeytin, peynir, kuru yemiş, yağ ve açık gıda satışı yapan esnaflara hijyen belgesi, işletme tescil belgesi ve ürün tanıtım etiketleri, ürünlerin son kullanma tarihleri, canlı hayvan satışı ile ilgili, özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından pazara getirilerek satışa sunulan ürünlerle ilgili denetimler yaptı.

     Ekipler, standartlara uygun olmayan ve yıkanmadan tüketilen ürünlerin işletme sahiplerini uyardı. Uyarılarda esnaftan; et ve süt ürünlerinin soğuk zinciri kırılmadan dolapta, diğer ürünlerin ise üzerleri kapalı şekilde satılması istendi.

     Gıda maddelerinin üzerinin kapatılmasının yanı sıra kalıcı çözümler üretmeye çalıştıklarını belirten belediye ekipleri, vatandaşlar tarafından dikkat edilmeden pazardan alınan açıkta satılarak tüketilen gıdaların sürekli olarak hava ile temasta bulunmasından dolayı mikropların rahatlıkla bulaşıp gıdaları bozabileceği ve zehirlenmelere yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

   Denetimlerin sürekli yapılması konusunda pazar esnafları “Yapılan uygulamalar halkımızın sağlığını korumak açısından bizim için de çok önemli. Denetimler sürekli olarak yapılırsa bizim de kalitemiz o kadar artar. Kalitemizin artması demek vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi demektir’’ dediler. Belediye ekipleri; önümüzdeki günlerde diğer semt pazarlarında da benzer uygulamalar yapacağını, halk sağlığı için denetimlerin devam edeceğini söylediler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın