Perşembe , 25 Nisan 2024

ÖZTRAK “BU HÜKÜMET TERÖRÜN ALTINDAN KALKAMAZ”

   CHP İl Başkanlığı’nın Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlediği basın toplantısında Şeref Çetin’in basın açıklaması sonrasında Çetin ve Faik Öztrak basının sorularına cevap verdi.

   Şeref Çetin’e “Bir gün önce bize gönderdiğiniz 3 siyasi partinin ortak basın açıklamasında Ankara’da ölenlerle ilgili bir başsağlığı yok. Neden?” sorusuna Çetin’in cevabı: “Bu açıklama 3 siyasi partinin açıklaması olarak yapıldı. Bunun altında art niyet aramaya gerek yok. Bu açıklama; 7 Haziran’dan bu yana yaşananlarla ilgili bir açıklamaydı. Kasıtlı bir şey yok. Kasıt aramaya da gerek yok” oldu.

     Faik Öztrak’a “Ülke nereye gidiyor?” sorusuna şu cevabı verdi: “Gerçekten bu soruyu bugün benim tahmin edebildiğim kadarıyla herkes birbirine soruyor. Ankara’nın göbeğinde Ortadoğu’nun figüranları bombalı eylem yapıyorlar ve bu eylem cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemi oluyor. 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde bu olaylar başladı. Birileri 400 milletvekili istedi. Beş yüz şehit cenazesi, canlı bombalar tarafından öldürülen insanların cenazeleri geldi. Ben buradan bir kez daha hepsine rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

   Başbakan “elimizde liste var ama eylem yapmadan da bir şey yapamıyoruz” diyor. Sonradan bu eylemi yapan 2 canlı bombanın bu listede olduğunu görüyoruz. Unutmayın bu hükümet; terör örgütüne, terör örgütü olduğunu söylemekte zorlanmıştı. Ülke terör örgütlerinin ciddi şekilde tehdidi altındadır. Bu hükümetin, bu terörün altından kalkacak hali kalmamıştır. Biliyorum ama bir şey yapamıyorum. Sonra başbakan çıkıyor, diyor ki; “Bu olaydan AKP’yi suçlayamazsınız. Bu hükümet AKP hükümeti değildir. Ben de başbakan değilim” diyor.

   13 Temmuz-13 Ağustos arasında Türk Parası en hızlı değer kaybeden para birimleri arasında 1. sıradayken, koalisyon görüşmelerinde 5. sıraya geldi. Şimdi yine en hızlı değer kaybedenler arasında.

   Ben açık söylüyorum; bütün bu gördüklerimiz aslında bir kâbustur, karabasandır, kötü bir rüyadır. Ben Türkiye’nin; bu rüyadan, bu kâbustan, bu karabasandan 1 Kasım’da uyanacağına inanıyorum. Zaman zaman Türkiye’de bu türlü olayları yaşadık. Yeni bir yönetimde bu olayları yaşamayacağız. 1 Kasım’da bu kâbustan kurtulacağız.”

   İyiye mi gidiyoruz? Umut artıyor mu? Sorusuna Öztrak cevap olarak “Bu ülkede umutsuzluğa yer yok. Genç bir nüfusumuz var. Bunlara iş bulduğumuz, iyi yetiştirebildiğimiz sürece Türkiye’yi kimse tutamaz. Biran önce koltuğa yapışan, bırakmak istemeyen bu iktidarı öyle bir oyla göndermemiz lazımdır. Bu ülkede iktidarlar ne zaman milli iradeyi tanımaz olduysa ciddi bir şekilde cezalandırılmışlardır” dedi.

     Bu seçimde de koalisyon çıkarsa yeniden seçim olacak mı? Sorusuna Öztrak şu cevabı verdi: “Bu seçimden koalisyon değil CHP iktidarı bekliyorum. Seçimden bir kez daha koalisyon çıkarsa; biz mesajı aldık. Sayın Davutoğlu’da mesajı almış ki “koalisyonu kurarız” diyor. Ama vesayet almışsa, karar değiştirirse bilemem.”

   Trakya çiftçisine verilen destekleme ile Güneydoğu çiftçisine verilen destekleme arasında fark var. Bu konuda ne diyorsunuz? Bu soruya Öztrak “Her şeyden önce bu iktidar çiftçiyi unutmuş vaziyettedir. Çiftçiye desteği arttıracağım derken; bu iktidar destekte yarımı geçememiştir. Trakya, Marmara Bölgesi’ne baktığımızda ayrım yapılmıştır. Sütçülüğe bakarsanız; önceden kaliteye destek verilirdi. Bugün rakamlara baktığımızda destek; Güneydoğuya, Doğu’ya kaymıştır. Biz mazotta çiftçiye1,5 liradan vereceğiz demiştik. Bugün 1,80 diyoruz. Muhalefette mazota zam yaptınız diyorlar. Bu zammı biz yapmadık. Dolar birden fırlayınca bizde 1.50’den, 1.80’e çıktık.

   Ben CHP’nin bu seçimde çok yüksek oy alacağına inanıyorum. Çözüm üreten tek parti CHP idi. Ben; vatandaşın bunu değerlendireceğine inanıyorum. Biz; Tekirdağ’da 6-0 yapacağız. 12-0 dediğimde herkes bana gülmüştü. Nasıl 12-0 yaptıysak 6-0’da yaparız.

   Yeni ilçe başkanımız burada; gerçekten güçlü bir ilçe yaptık. Süleymanpaşa’da artık her yerde varız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın