Perşembe , 28 Mart 2024

ÖKTEN “GELECEĞE GÜVENLE BAKAMIYORUZ”

   CHP İl Başkanı Recep Ökten parti binasında basın toplantısı düzenledi. Recep Ökten’le birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP İl Başkan Yardımcısı Şenel Zeynel Saygın’da toplantıya katıldılar.

   Ökten konuşmasına “CHP İl Yönetimi olarak bugün sizlerle birlikteyiz. Bu birlikteliği sık sık sizlerle yaparak toplumun içinde bulunduğu durumun değerlendirmesini yapacağız” diyerek başladı. Göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ökten konuşmasını Ülkenin durumu ve yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek sürdürdü.

    Ökten; üllkenin, gerek güvenlik ve gerekse ekonomik şartlar açısından son derece kötü durumda olduğunu yanlış dış politikalar nedeniyle bölgemizde tek dost devletin kalmadığını, açılım politikası ile ülkenin bir parçasının terör örgütünün hâkimiyetine bırakıldığı belirtti.

    Ökten konuşmasının devamında; “Hal böyle iken Başbakan Mardin den,‘’Millet ve devlet arasındaki tüm farklar ortadan kalkacak, vatandaşlarımızı ayrıştırıcı ULUSÇULUK anlayışını kaldıracağız, devletin, milletin bir arada olacağı anlayışı getireceğiz.’’ söylemleri ile gelecekte gerçekleştirmeye çalışacakları milli ruhtan yoksun, ümmetçi bir modelin sinyallerini vermekte, iller de ve ilçelerde İstişare Meclisleri kurulacağı müjdesi ile yerel parlementoların alt yapısını oluşturulmaya çalıştıklarını itiraf etmekte ve iki dilli, iki milletli bir Anayasa’nın işaret fişeklerini yakmaktadır” dedi.

    “Güneydoğu’da yaşanan olaylar tüm bölgeleri de etkisi altına almış durumdadır. Haziran ayından bu yana 200’ün üzerinde şehit verdik. Bu da geleceğe güvenle bakamadığımızı gösterdi. Orada olan Kürt vatandaşlarımızda bizim vatandaşlarımız; önemli olan Kürt vatandaşlarımızın eline silah veren arkalarındaki gücü görmek. Yurtta Sulh, Cihanda Barışı sağlamaktır” diyen Ökten konuşmasının devamında Rus uçağının düşürülmesi konusuna değindi.

    Ökten bu konuda “Rus uçağının düşürülmesi ekonomik açıdan derin yaralar açmıştır. Sadece ülkemizde değil, Rus ekonomisi de yara almıştır. Kuzaydeki tek dostumuz Rusya ile de maalesef kavgalı duruma geldik. İlişkilerimiz çıkmaza girdi. Bunun faturası; hem Rusya’ya hem Türkiye’ye çok ağır olur” dedi.

     İnsanların inançlarıyla oynandığını belirten Ökten bu konuda şunları söyledi: “İktidar kanadından yapılan çeşitli açıklama ve konuşmalarda; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Alevi ve Sünni nitelemelerinin kardeşlik kılıfı altında sürekli vurgulanması da ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı etkiler yaratmıştır. Bugün bu nedenle, Sünni ve Alevi mezhebine mensup mutedil insanlarımızdan radikalleşme eğilimi gösterenlere rastlamak mümkündür.

Bir hususu vurgulayarak insanlarımızın safiyane ve asil duygularla bağlandığı inançlarını istismar eden oy avcısı çıkarcılara seslenmek istiyorum. Arkadaşlar, insanların kendi seçim olanakları ile elde etmeleri olanak dışı olan, etnik kimliklerini, mezhep akrabalarını ve kısmen tercih olanağı olsa da inançlarını siyasetin ekseni haline getirenler ancak siyasi menfaat çıkarcılardı.”

     Konuşmasının devamında Yeni Anayasa konusunda Ökten özetle şunları söyledi: “Hükümetin yeni Anayasa çalışması vardır. Biz; buna Hayır demiyoruz. Biz; buradan Türklük ve Cumhuriyet vurgusu yapılan 4,6 ve 66. maddelerin çıkarılmasına karşıyız. Cumhuriyetin kazanımları ve Atatürk İlkeleri ışığında özgürlükçü bir Anayasa için varız.”

     Ökten konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “    Bütün olumsuzluklara rağmen, Türkiye’nin müthiş bir potansiyeli olduğunu unutmayalım. Önemli olan hukuk devletini önceleyen bir yaklaşımla, iç ve dış siyasetimizi doğru yola sokmak, toplumsal barışı tesis etmek ve ekonomiyi evrensel kurallara bağlı kalarak rayına oturtabilmektir. Bunları her türlü desteğe rağmen gerçekleştiremeyen bir iktidarın devamında ısrar etmek doğru değildir, iktidar değişmeli ve Türkiye CHP iktidarı ile Sosyal Demokrasinin Hukukun üstünlüğünün laikliğin ışığında mutlu yarınlara koşacağı  umuduyla hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum . Yönetimi altında müreffeh bir ufka koşmalıdır.”

    Ökten’den sonra Albayrak yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bugün sayın başkanımız ile basın toplantısı olduğu için burada bulundum. Birlik, bütünlük içinde olduğumuzu belirtmek, bütün halkı kucaklayan bir yönetim içinde olduğumuzu göstermek için buradayım.” Soru-cevap bölümüyle toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın