Cuma , 29 Mart 2024

ÖĞRETMENLERE ATIK PİL EĞİTİMİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 11 ilçe belediyesinin ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yapmış olduğu protokol kapsamında okullarda görevli öğretmenlere yönelik eğiticilerin eğitimi toplantısı düzenlendi. İki oturum olarak düzenlenen eğitim toplantısına;      Muratlı, Süleymanpaşa, Şarköy, Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde bulunan anaokulları, ilk ve orta dereceli okullarda görevli temsilciler katıldı.

   Toplantıda açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka yaptı. Dodurka konuşmasında; atık pillerin diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi gereken atıklar olduğunu belirterek gerçekleştirilen bu etkinlikle de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren değerli öğretmenlerimiz vasıtasıyla bir köprü kurarak farkındalık ve bilinç duygusunu çocuklarımıza aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Okullar arası ödüllü atık pil toplama yarışmasının başladığını belirten Dodurka; bu dönemde eğiticilerimizin okullarda öğrencilere vereceği eğitimler sayesinde kampanyaya katılımın bir önceki kampanyaya kıyasla ciddi oranda artış göstermesini arzuladıklarını ifade etti.

TAP Derneğinde Proje Sorumlusu olan Hatice ÇOLTU tarafından öğretmenlere; Pillerin tanımı, türleri, kullanımında dikkat edilecek hususlar, atık pillerin toplanması ve bertarafı anlatıldı. Atık Pil ile ilgili yapılan sunum ve bilgilendirme sonrasında eğitime katılan öğretmenlere TAP tarafından Atık Pil ile ilgili broşür, eğitim CD’leri ve pil toplama kutuları hediye edildi. Eğitimlere Çorlu, Ergene, Marmara Ereğlisi, Saray, Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde devam edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın