Salı , 23 Nisan 2024

ODA ORKESTRASINDAN KURTULUŞ KONSERİ

   Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Süleymanpaşa’nın Kurtuluşu’nun 93. yılı etkinlikleri kapsamında Yılmaz İçöz Sahnesi’nde Kurtuluş Konseri düzenledi. Bahadır Çokamay’ın Şefliğinde, Trakya Akademi Oda Orkestrası’nın sahne aldığı konseri dinlemeye; Tekirdağlı Sanatseverler ile birlikte Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat eşi Belgin Eşkinat ile birlikte geldi.

   Konserin sonunda Orkestra Şefi Bahadır Çokamay’a teşekkür ederek, çiçek veren Eşkinat; “Bugün kurtuluşumuzu kutladık. 93. yıl dönümüydü. Bize bu ülkeyi bahşedenlere; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygılarımızı, şükranlarımızı sunduk. Bu akşam oda orkestrası konseriyle kutlamalarımızı sonlandırıyoruz. Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak şuna inanıyoruz: “Barışa ihtiyacımız var.” Eğer sanat, müzik, barışsa; çok sesli müzikte demokrasidir. Onun için biz bu konserlere devam edeceğiz. Ama lütfen bu konserlere çocuklarınızı getirin. Lütfen bu konserleri ihmal etmeyin. İhmal etmeyin ki; bu olağan hale gelsin. Biz bu konserlere 5 ay devam edeceğiz. Bunun devamını da burayı doldurarak siz getirin” diyerek konuşmasına başladı.

   Sanatseverlere Aralık ayında düzenlenecek dinletilerle ilgili olarak müjde veren Eşkinat; “Önümüzdeki ay 5 gün süreyle Gülsin Onay piyano günleri düzenleyeceğiz. Geçen sene Gülsin Onay’ı getirmiştik. Bu sene de 5 gün arka arkaya ve geleneksel hale getireceğimiz Gülsin Onay Piyano günlerini hayata geçireceğiz. Ayrıca ayın 17’sinde Süleymanpaşa Belediyesi’nin organizasyonunda, Türkiye’nin çağdaş ressamları Paris’te Louvre Müzesinde resim sergisi açacaklar. Bunlar kim için ne anlam taşıyor bilmiyorum. Ama biz bu şehri sanatın, sevginin ve barışın şehri yapmakta kararlıyız” diyerek konuşmasını bitirdi.

     Şef Bahadır Çokamay yönetiminde 13 eserin seslendiren Trakya Akademi Oda Orkestrası; Birinci Kemanda Deniz Ece Kaleli, Eylül Öztürk, Göknur Bilgin, ikinci kemanda Arda Kurum, Saygın Tekergölü, Viyolada Ayşe Yavuz, Bilal Ongun Akar, Viyolonselde Handan Kaan ve Kontrabasta Ozan Tanış’dan oluşuyordu. Dünyaca ünlü eserlerin yanı sıra orkestra; Trakya Karşılaması, İzmir’in Dağlarında eserleri de seslendirdi. Gecenin finali birlikte söylenen “Onuncu Yıl Marşı” ile yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın